Tot comença perquè acaba un cicle

En els darrers mesos moltes coses canvien al país. Però per sobre de tot canvia la mentalitat de la gent: hem arribat –i la crisi econòmica, política i moral hi ajuden molt– a la maduresa democràtica. Som un poble que vol decidir sobre tot. I em refereixo al poble de Catalunya, però també al poble de Mollet del Vallès.
A Catalunya el rumb ens porta indefugiblement cap a l’anhelada llibertat. El poble de Catalunya desitja, després de 300 anys, recuperar la plenitud del seu autogovern. La independència és inevitable i des d’ERC hi contribuirem amb totes les nostre forces.
A Mollet el canvi de cicle polític ja és també una realitat. Des d’Ara Mollet-ERC ho anunciàvem el 2011. Però el 2015 serà l’any determinant: l’any del canvi. Els partits de la vella política (PSC i CiU) patiran les conseqüències de no haver-se sabut adaptar al que la societat requeria. I és clar que el proper plenari de l’Ajuntament de Mollet serà molt diferent de l’actual. Apareixeran noves formacions i hi haurà canvi d’hegemonia política. Per tant, cal saber d’antuvi que governar Mollet no serà fàcil: el deute i la mala gestió de tant anys s’hauran d’assumir. Però també caldrà saber estar a l’alçada del moment: els governs en minoria potser seran inevitables i caldrà tenir present que sense un franc diàleg no farem avançar Mollet.
Els republicans molletans estem preparats per liderar la ciutat de Mollet. El moment que ens toca viure ens evoca a l’esperit de 1931 (quan va triomfar la República) o a l’esperit de 1979 (amb la recuperació democràtica). L’esperit del 2015 ha de ser el de la regeneració democràtica, el de la governança propera i transparent, l’aixopluc de la cultura, del comerç, de la indústria, l’exercici d’una capitalitat amiga amb la resta de pobles del Baix Vallès. És apassionant viure de prop aquesta revolució molletana: tenim ganes de parlar amb la ciutadania, de copsar els canvis que vol i de portar-los a la pràctica. Les necessitats dels nostres conciutadans han de ser les nostres prioritats polítiques. Estar al costat dels qui més pateixen és la nostra obligació.
Em pertoca liderar aquest projecte. Però per assolir un repte de tanta magnitud cal formar part d’un equip inclusiu, renovat, fort, ampli. És per això que el fet que la Marta Vilaret –ara ja regidora a l’Ajuntament–, i en Josep Gordi –a qui vaig definir com experiència i frescor alhora– siguin a la llista d’Ara Mollet m’ajuda a pensar que ho farem. Que farem el canvi. Moltes altres persones i col·lectius ens estan donant el seu suport i es voldran implicar en aquest repte. Creixem i ho fem intuint una gran responsabilitat.
Quan hi ha hagut democràcia les esquerres sempre han governat Mollet. Als anys trenta l’Esquerra de Feliu Tura i Josep Fortuny. A la recuperació democràtica amb el PSUC de l’Anna Bosch i la Carme Coll. I després l’etapa socialista de la Montse Tura i ara de Josep Monràs. Quan un cicle s’acaba sempre en comença un altre: ens torna a tocar a la gent d’Esquerra Republicana i estem preparats per assumir el repte.

Edicions locals