Pressupost 2017: oportunitat perduda

Ara és l’hora dels ajuntaments valents i del canvi. La crisi no ha acabat, i menys els seus efectes devastadors. Davant d’això tenim municipis amb pocs recursos per fer front a les necessitats de veïns i veïnes.

Si bé és des d’altres administracions que cal implantar la renda garantida de ciutadania o posar recursos per a la Llei d’emergència habitacional i pobresa energètica, és l’Ajuntament qui té a les seves mans la capacitat de liderar cap a què volem que sigui Mollet.

El pressupost municipal és l’eina més important que té un ajuntament per aconseguir dos objectius essencials: donar resposta a l’emergència social en tots els àmbits i generar un entorn on es dinamitzi l’economia per crear oportunitats de treball i de generació de riquesa.

Els recursos públics han de servir per no deixar a l’estacada cap persona en l’accés a una educació i una salut públiques de qualitat, ni en l’accés a la cultura, ni en la possibilitat d’engegar o promoure activitats socials, econòmiques o de lleure de tot tipus.

L’equip de govern del PSC ha presentat un pressupost per l’any 2017 que no respon a aquestes necessitats, que no respon amb tota la valentia necessària a les exigències del moment, que no és transparent ni participatiu, i que no treballa per la cohesió.

Perd així una nova oportunitat de pal·liar els efectes de la crisi i una nova oportunitat de deixar de ser un Mollet de desigualtats.

Pel que sí ha servit el pressupost és per destapar de forma evident el pacte a quatre que s’ha instal·lat a Mollet: el de la dreta de Ciutadans, PP i PDECat (CiU), que sustenten el govern en minoria del PSC. Un govern feble que no ha escoltat ni incorporat cap de les propostes fetes per Canviem Mollet però que ja ha pactat amb els seus socis de govern.
Tenim a Mollet un govern opac que no facilita la informació però que ja té el sí als seus pressupostos conservadors.

I per si era poc, n’hi ha més: Canviem Mollet va donar a conèixer  la notícia de l’increment de l’IBI que durà a terme l’equip de Monràs. El PSC l’ha ocultat intencionadament a part de l’oposició, i encara més greu, l’ha ocultat a la ciutadania. Recordem que el mes d’octubre va haver-hi el ple de taxes i impostos, i no es va mencionar en aquell moment, quan de fet ja ho sabien.

El govern ha enganyat deliberadament, i ha traït un cop més, el pacte entre totes les forces polítiques, l’Acord per Mollet que es signava a l’inici de legislatura.
Constatem que el govern s’ha mogut més per interès propi aconseguint els vots favorables al preu que sigui mantenint el poder que no per aconseguir allò que és millor per a Mollet.

I amb aquest pressupost, i aquest teatrillo de farses i enganys, hem perdut una altra oportunitat per fer avançar Mollet. 

Edicions locals