Urnes i urpes

Regidora de Nova Opció per Parets

L’actitud del PP i en especial del President del govern d’Espanya sembla d’un altre planeta o selvàtica.
Per què treu les urpes el Rajoy? Els catalans no tenim por, no ens espantem a cops de Constitució o a esgarrapades del Tribunal Constitucional o a Consells de Ministres inquisidors. Estem acostumats a patir, però estem farts de pagar, de veure com els impostos que paguem van cap al govern de l’Estat i tornen engrunes. No cal insistir, ho sap tothom.
Ja fa temps que molts ens hem resignat a que no és possible entendre's amb el govern d’Espanya, després de provar-ho moltes vegades, perquè no volen diàleg, volen vassallatge, la història ho va repetint.
Doncs ara hem dit que volem votar. La societat civil ho ha decidit, no pas els polítics que s’hi han apuntat després i ben fet, encara que no tots.
Per què no es pot votar si és el més democràtic de tot? Qui té por i de què? Es tracta de vots lliures i informats. Això no pot fer mal a ningú.
Ho hem decidit i ho farem, el món veurà que nosaltres pacíficament com a poble sabem expressar el que volem. Amb convocatòries del govern autònom o sense, tan li fa, ens sabem la lliçó.
Espanya i Anglaterra dos països que han estat imperis, però com de diferent ha estat la seva evolució. El govern anglès quan va veure que perdien les colònies van fer la Commenwealth, han seguit mantenint relacions comercials amb les excolònies, la reina els visita un cop l’any i tots contents, i quan Escòcia va voler fer un referèndum van arribar a un acord per celebrar-lo. En canvi aquí el govern d’Espanya quan les colònies de Cuba o Filipines es volien independitzar els hi van declarar la guerra i ho van perdre tot. Sempre bel·licosos i prepotents, feudals en definitiva.
Catalunya vol fer un referèndum pactat amb l’Estat però aquest no vol ni seure a parlar-ne a diferència dels anglesos, actituds ben diferents i no s’adonen que per aquest camí perdran més enllà de la camisa.
El que farem és treure les urnes el proper 9 de novembre davant les urpes del PP-PSOE. Res serà igual després del 9N, potser no serem independents aviat però el camí continuarà pacíficament i serà irreversible.
Llicenciada en Ciències Químiques, Dret i Farmàcia, va ingressar al PSC l’any 1984, arribant a ser membre de l’executiva nacional i diputada al Parlament de Catalunya entre 1987 i 1995. Alcaldessa de Parets entre 1979 i 1990, des de l’any 2003 encapçala la candidatura alternativa Nova Opció per Parets (NOPP) amb la que és regidora.

Edicions locals