Lluís Ansó, ciutadà honrat

Regidora de Nova Opció per Parets

Fa uns dies va morir Luís Ansó, mereixeria el títol de ciutadà honrat.  Els estaments oficials no li donaran perquè és un títol que ara no existeix, tot i que havia existit.
Per la gent que estimem Gallecs en Lluís Ansó era l’abanderat. No va parar mai en la defensa d’aquest espai. En la lluita per la defensa de Gallecs vam trobar moltes paparres, molta genteta, però el Lluís els ignorava, el camí el tenia clar. Va fer el camí amb moltes alegries però també amb alguna amargor.
Ningú li agrairà mai, suficientment, la seva lluita per aquest indret. Sense persones com ell no haguéssim pas aconseguit salvar la meitat de l’espai. Se n’han preservat de l’especulació 700 Ha, de les 1472 que inicialment es van expropiar.
Les noves generacions han de saber que homes com ell ens han deixat el paisatge que ara i en el futur poden contemplar i gaudir.
Era un home senzill, bo, lluitador, ferm, no estimava gens els bens materials, estimava les persones,  l’amistat i sobretot el paisatge que l’envoltava.
Amb la seva companya, la Neus feien un duet que sempre hi tocava. Fa uns dies , la Neus, hem deia, he viscut molt bé al costat del Lluís perquè la vida que ens hem donat és la que volíem tots dos, així de senzill.
A mi se m’apilen els records de tantes trobades i de tot. En Lluís va ser el punter i l`ànima de la Ciclistada, de les converses amb en Xavier Garcia, Jaume Reixach i Santi Vilanova, periodistes compromesos amb la terra i amb al gent, ell no faltava mai a cap acció sempre que tenia per objectiu la defensa de l’espai de Gallecs. La seva lluita era diària, esmentar fets concrets són només pinzellades.
Sempre parlàvem d’escriure, junt amb en Vicenç Torrents i altres la veritable història de Gallecs des de l’any 1975 fins ara. Si ens decidim a fer-ho, ell ja no ens podrà ajudar, tot i que la informació i els fets que va acumular durant la seva viscuda vida en serien la clau.
Lluís descansa en pau i que el teu tarannà ens serveixi d’exemple.
Llicenciada en Ciències Químiques, Dret i Farmàcia, va ingressar al PSC l’any 1984, arribant a ser membre de l’executiva nacional i diputada al Parlament de Catalunya entre 1987 i 1995. Alcaldessa de Parets entre 1979 i 1990, des de l’any 2003 encapçala la candidatura alternativa Nova Opció per Parets (NOPP) amb la que és regidora.

Edicions locals