Desmuntant les mentides del PSC

Arquitecte i activista. Secretari de la Federació d’Associacions Veïnals de Mollet del Vallès

La carta de l'alcalde de Parets Sergi Mingote és un bucle entorn a dos arguments falsos: que una protecció municipal és superior a una de nacional (PEIN) i que protegir territori és trinxar territori. Només cal remetre's a dos socialistes amics del no protegir, l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans i l'exconseller Joaquim Nadal, per explicar-ho.

Més del 80% del PEIN de Catalunya és de titularitat privada i això només comporta una cosa: que si un dia es posa d'acord el ple de l'ajuntament de Parets pugui requalificar la finca a industrial, per exemple, com recolza el PSC i el PdeCat de Palau (mateix equip de govern que a Parets). Per tant, astorat deixa veure com els defensors de les coses públiques s'han tornat tant privatitzadors que ja no valoren ni el que van fundar. Serà perquè consideren que el Consorci de Gallecs ja no és el Consorci de Mollet com deia un exgerent?

Relacionar un procés participau (allò que us agrada tant poc al PSC) amb alguna de les infraestructures ideades pel PSC del Joaquim Nadal és desinformar i de mala fe. Per a tots aquells que sabeu llegir, us adjunto el text aprovat al Parlament on queda reflexada la sobirania de tot el poble i la del Ple (no només la dels que parleu en privat): “La incorporació a l'EIN de Gallecs dels terrenys situats a la banda est de la riera Seca, fins al límit amb l'Eixample, així com l'enclavament de Can Vila- Rosal, en tant ho aprovi el Ple Municipal amb els tràmits i els processos participatius corresponents i en tant l’ens gestor estigui en disposició d’assumir la seva gestió.”
L'única cosa que potser podrà ser certa, és que algun dia convideu a jornades i debats i no tot quedi amb petites reunions d'amics.

Per a qui tingui ganes de llegir veritats:

http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/patrimoni_natural/senp_catalunya/el_sistema/el_pla_despais_dinteres_natural_de_catalunya/

Fill de Lluís Ansó, l’històric activista en defensa de Gallecs, aquest arquitecte amb un màster en Estructures ha continuat la tasca del seu pare al capdavant de l’Associació de Veïns, l’Ateneu i la Plataforma de Defensa de l’espai rural.

Edicions locals