Cap habitatge buit

Alcaldessa de Mollet

Pas a pas és com es fa el camí, tot i que de vegades sapiguem que arribar a l’objectiu final o a la meta del trajecte, no serà ni ràpid ni senzill.
El passat mes de maig vam fer un pas més per aconseguir un propòsit clar que s’escriu amb poques paraules, però que té un gran contingut i una gran implicació social: que no existeixin habitatges desocupats, i que tota família tingui un sostre que pugui  convertir en una llar.
És per això, i amb aquest pensament de fons, que l’alcalde de Mollet del Vallès juntament amb CatalunyaCaixa van signar un conveni, en el qual l’entitat financera es compromet a posar en lloguer social habitatges buits que hi hagi a la nostra ciutat.
Un lloguer social que, gràcies a la feina feta per moviments socials com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, s’entén, de forma generalitzada, que no podrà superar els 30% dels ingressos nets de la unitat familiar.
Sóc conscient que això no soluciona el problema de fons d’habitatge que pateix l’Estat sencer i que, per desgràcia, veiem a diari als informatius. Ara bé, també sóc conscient que aquest conveni serà de gran ajuda per alguns molletans i molletanes que a partir d’aquest moment veuran una solució formal i factible  a l’angoixa que pateixen davant d’una possible pèrdua de casa seva.
La signatura d’aquest conveni per promoure el lloguer social i evitar, en la mesura del possible, l’existència d’habitatges buits, no és un fet aïllat. Les coses no succeeixen ni es produeixen per casualitat. La signatura d’aquest conveni correspon a la creença del govern municipal que, malgrat no tenir competències pròpies en aquest àmbit, és necessari ajudar a que ningú es quedi enrere, i per suposat ajudar a que ningú es quedi sense habitatge. I aquesta creença és la que explica l’existència de la Oficina Local d’Habitatge, el Servei de Mediació Hipotecària o el procés engegat de sancionar a entitats financeres que tinguin habitatges desocupats a la nostra ciutat.
Seguim fent camí i, com no podria ser d’altra manera, no el fem sols. És la suma de la feina entre institucions i la societat civil la que fa possible que hi hagi moments dolços com ho va ser la signatura d’aquest conveni.
Aquest Ajuntament es va comprometre amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mollet del Vallès a iniciar converses amb entitats financeres per tal de posar habitatges en règim de lloguer social. Des de llavors, i sumant esforços, hem aconseguit que una entitat financera entengui i s’impliqui amb la situació social que viuen molts ciutadans i ciutadanes.
Continuarem treballant plegats, cadascú amb les responsabilitats que ens pertoquen, per intentar que CatalunyaCaixa no sigui l’única.

Alcaldessa de Mollet del Vallès. Va néixer i viu a Mollet del Vallès. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. És treballadora de l'Administració local.

Edicions locals