La política també ha de ser valentia

Alcaldessa de Mollet

Ha passat una mica més d’un mes des que el grup municipal socialista, com a  govern de la ciutat, vam començar a caminar per un nou camí ple de reptes, il·lusions i oportunitats, en què la paraula “consens” prenia un pes motivador i enriquidor.

Des de llavors, i com no podia ser d’una altra manera, no hem parat de prendre mesures. Mesures que potser no han tingut un pes gaire important a la premsa, però de les quals nosaltres ens sentim plenament orgullosos, perquè són la nostra senya d’identitat:

-Que cap nen o nena de Mollet, amb risc d’exclusió per la situació econòmica de la seva família, es quedi sense menjar aquest estiu, tot i les vacances escolars.
-Que l’Ajuntament sigui avalador d’aquelles famílies molletanes que estiguin negociant un lloguer social amb les entitats financeres.
-Que totes les entitats i associacions de la ciutat tingui un punt d’assessorament i informació davant la nova normativa estatal, que els hi obliga a realitzar declaracions continues.

Som conscients que aquest camí tot just acaba de començar i som conscients que no el fem sols. Ni podem ni volem recorre’l sols.

És per això, que vàrem veure amb bon ulls, a proposta d’un grup polític i degut a la gran fragmentació del nostre ple municipal, que cada grup municipal pogués comptar amb un regidor/a amb dedicació exclusiva al nostre Ajuntament.

Els resultat electorals van dibuixar un nou mapa polític molletà, i l’Ajuntament havia de recollir aquesta diversitat democràtica. Per ajudar, per sumar, per debatre, per proposar i sobretot per consensuar. És millor estar cada dia al peu del canó, i cal conèixer amb profunditat la realitat municipal.

Val a dir que, tots els grups municipals de l’Ajuntament han nomenat voluntàriament a algú per aquesta tasca. Que alguns inclús, van demanar tenir més d’un/a i que, per tant, en cap cas era una obligació. És per això que, malgrat alguns no hagin tingut la valentia de defensar aquesta opció públicament, entenem que tots hem acceptat, assumit, i en el fons, valorat positivament, aquesta nova organització municipal.

Els sis grups municipals comencem una nova etapa. Esperem que, amb les discrepàncies polítiques legítimes que per descomptat existeixen i existiran, trobem tots la manera de treballar plegats.

També esperem, per això, que comenci una nova etapa, on siguem capaços de dir les coses pel seu nom, on siguem capaços de defensar les nostres opinions malgrat algunes vegades no sonin del tot bé i, sobretot, que tinguem la valentia i la responsabilitat d’acceptar i aplicar les nostres pròpies decisions.

Alcaldessa de Mollet del Vallès. Va néixer i viu a Mollet del Vallès. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. És treballadora de l'Administració local.

Edicions locals