Bàndols, mocions de censura o propostes?

Alcaldessa de Mollet

Que Canviem Mollet, felicités la Festa Major d’Hivern parlant de bàndols, és ben bé la clara mostra de quin tipus de política estem tenint últimament al nostre Ajuntament.
Des del mes de juliol passat, els socialistes vàrem entomar, de nou, el govern de la ciutat, però aquest cop els resultats electorals van demanar que s’obrís un nou moment de diàleg i de consensos. Han passat 7 mesos des de llavors, i en nom del govern socialista, m’agradaria fer un balanç, de com ho veiem i que opinem.
Diferenciem claríssimament tres oposicions amb tarannàs completament diferents:
• Uns que proposen, que truquen, que no esperen al Ple de cada mes per fer preguntes al equip de govern.

• Uns que encara no han acceptat els resultats electorals, i que legítimament,  tenen com a principal i casi únic objectiu preparar una moció de censura, per aconseguir amb la llei, el que les urnes no li han donat.

• I uns que viuen immersos en una contínua campanya electoral, i que viuen exclusivament pensant en com desgastar al govern, com comunicar titulars buits i quins tuïts escriure.

Avui vull aprofitar aquest article per  donar les gràcies als grups municipal de Ciutadans, CIU i Partit Popular pel seu tarannà dialogant. Per posar la nostra ciutat per damunt de les sigles dels seus partits i dels seus interessos electorals. Som partits diferents, tenim en moltes ocasions plantejaments diferents, però fins ara hem estat capaços de trobar punts d’acord, i espero que així continuï sent.

Per altra banda, també m’agradaria demanar al grup municipal d’ARA Mollet-ERC-MES, que facin, en la mesura del possible, un punt i seguit. Que mentre que treballen per canviar els resultats electorals, siguin capaços d’obrir la ment. Votar un  “no” per concepte simplement perquè la proposta vingui de l’equip de govern, com va passar en els pressupostos municipals, és una frase, que Mollet no es mereix.

Respecte a Canviem Mollet, o com es defineixen ells, respecte a “l’altre bàndol”, m’agradaria que deixessin de pensar que estem en guerra. Que la campanya electoral ha acabat, i que tot i que segurament ells es trobin molt còmodes en la confrontació política, també és hora de treballar, de sumar, de proposar i de trobar punts en comú.

Tenim tot el mandat per davant. Des del govern, continuarem treballant, segur que  amb encerts i errors pensant exclusivament amb el beneficiï de Mollet. Tenim tots plegats l’oportunitat de començar una nova etapa  on la discrepància política i els posicionaments polítics, vagin de costat, però mai per sobre, del diàleg i dels acords, que potser per naturalesa optimista socialista, n’estic segura que sabrem trobar.

Alcaldessa de Mollet del Vallès. Va néixer i viu a Mollet del Vallès. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. És treballadora de l'Administració local.

Edicions locals