La Catalunya que volem

Secretari general de la unió intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental - Maresme - Osona

La Catalunya que estem construint no pot tenir treballadores i treballadors pobres, treballadores i treballadores que encara que compten amb feina, per culpa de la precarietat laboral, que es va impulsar amb la reforma laboral del Partit Popular pactada amb Convergència i Unió, no poden fer front a les seves necessitats bàsiques, que treballen i tenen ingressos per sota del llindar de la pobresa. Tampoc podem permetre que algú discuteixi que tenim menors d’edat en risc de malnutrició, no podem condemnar a milers de persones a cercar a les escombraries aliments o ferralla per subsistir. La Catalunya que estem construint o compta amb tothom, o no aconseguirà les fites que s’ha proposat.
Per construir la Catalunya que volem, que cal, hem d’arrencar d’arrel les polítiques de retallades que s’han instal·lat a les agendes polítiques de tots els estaments públics com una mala herba que no deixa créixer les reformes necessàries que millorin el benestar de les persones, que distribueixin la riquesa, i així tornar a fer rutllar el consum, l’economia, sortint de la crisi comptant amb tothom.
La Catalunya que defensem no pot permetre’s conductes corruptes o delictives entre els seus representants, i és per això que hem decidit sumar-nos a la iniciativa de la FAVB, la CONFAVC i d’altres entitats socials en relació a la querella presentada pel cas Pujol. La Catalunya que estem defensant ha de fer net per poder avançar.
Defensar Catalunya és defensar la seva gent, i sinó què és un país? Un país és la gent que vivim i treballem en ell i per ell, i per això cal que defensem els drets que se’ns han robat amb l’excusa de la crisi. La Catalunya del futur serà social, sí i sí. Defensarem el dret a decidir defensant les polítiques socials, la democràcia no es només votar cada quatre anys, volem decidir i volem decidir tot el que afecta a la nostra vida. I així participarem dels actes en defensa del dret a decidir com la V a Barcelona.
L’onze de setembre és la data per defensar Catalunya, es a dir, per defensar allò que fa del nostre país un lloc únic per viure, els nostres paisatges, els nostres recursos, la nostra riquesa, la nostra cultura... i per sobre de tot, la gent.

Edicions locals