Eradiquem la LGTBfòbia!

Regidor portaveu d'Ara Parets ERC

El suïcidi d’un jove català transsexual, de només 17 anys, per culpa de l’assetjament escolar ha posat de relleu novament com els casos de discriminacions i agressions a Catalunya entre el col·lectiu LGTB no paren d’augmentar. De fet, l’Observatori de l’Homofòbia va alertar durant l’any passat que les denúncies per casos d’homofòbia al territori català han augmentat gairebé un 45% des del 2002. Però el pitjor és que només es denuncien un 16% de les discriminacions i les agressions que es produeixen.

El 10 d’octubre de 2014, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei contra la LGTBfòbia amb un ampli suport dels grups polítics i del teixit associatiu. Un any després, cal exigir a tots els governs locals que garanteixin el desplegament d’aquesta llei i n’afavoreixin el seu compliment.

Per això des d’Ara Parets ERC hem demanat a l’Ajuntament que tiri endavant mesures, accions, protocols i actuacions per aplicar la Llei contra la LGTBfòbia a Parets. Nosaltres proposem que el nostre poble es declari respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

Alhora volem que des del consistori s’informi a la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, com del dret a la diferència i l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement sobre la diversitat d’orientacions sexuals. També proposem que la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament redacti durant el 2016 un Pla local per eradicar la LGTBfòbia.

Són tan sols algunes d’un conjunt de mesures que l’Ajuntament hauria de fer seves per acabar amb els casos de discriminació que lamentablement es continuen produint. No volem que es repeteixen episodis com els de l’Alan que tot i la seva gravetat no compten amb el suport que caldria de la ciutadania.

Edicions locals