Un any d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament

Regidor portaveu d'Ara Parets ERC

El 13 de juny de 2015, Ara Parets ERC tornava a tenir representació al plenari de l’Ajuntament amb tres regidors. Durant la sessió d’investidura ja vam anunciar que no decebríem als 1.153 paretans i paretanes que van donar-nos confiança i que creien que hi havia una altra manera de fer política: més transparent, més honesta, més participativa i més propera a les necessitats reals de la gent del carrer.
Un any després, valorem molt positivament el treball que des de l’oposició hem realitzat, ja que hem prioritzat totes les propostes relacionades amb la justícia social, la transparència, la participació i el dret que té Catalunya a convertir-se en un Estat propi.
Les iniciatives més reeixides, sorgides des d’Ara Parets ERC, han estat la creació de la Taula d’Emergències Socials, la participació de l’Ajuntament en la Causa Argentina que jutja els assassinats dels exalcaldes paretans d’ERC, Antoni Arimon i Joan Brunat, el reconeixement del col·lectiu LGTB o l’obertura del debat per retirar els darrers carrers de Parets amb vinculacions franquistes.
Però aquest any també ens ha deixat un regust amarg. L’actitud del partit majoritari del Govern, el SOCIALISTA, no ha estat tan dialogant com ha predicat públicament l’alcalde Mingote ni tampoc tan transparent.
En un any hem pogut constatar la manca de transparència del Govern Municipal que s’ha negat a realitzar una auditoria dels comptes i contractes públics, que continua utilitzant sense mesura el cotxe oficial que paguem tots els paretans i paretanes o que abusa de les dietes quan continuem tenint al poble més de 1.200 aturats i aturades. Aquest temps també ha posat en evidència que les prioritats de l’alcalde Mingote no coincideixen amb les de la ciutadania i és que molts dels projectes del Govern han estat ‘apostes personals’ del nostre batlle que no havien estat reclamats per la gent del carrer.
El Govern Socialista abans i el Sociovergent, des de l’abril, no ha encaixat bé les dures crítiques que des d’Ara Parets ERC hem fet sobre els comptes públics, la manca de pluralisme en els mitjans de comunicació públics, els nyaps urbanístics com les obres de l’avinguda Espanya, la coberta de la pista de Can Butjosa, els nous carrils bici de l’Anella Esportiva o l’estat de deixadesa generalitzat que hi ha en el manteniment dels espais públics de Parets.
Però aquest primer any a l’oposició ens ha permès agafar força i musculatura per encarar amb més ganes la segona part de la legislatura on aprofundirem encara més el contacte al carrer amb la ciutadania. Perquè de fet, els polítics el que hem de fer és escoltar molt més les seves necessitats i fer-los partícips de la gestió pública.
Des d’Ara Parets ERC volem agrair-vos la vostra implicació i col·laboració en el nostre projecte en aquest primer any de mandat. Cada cop som més els paretans i les paretanes que volem millorar conjuntament el nostre poble i que volem donar un tomb tan necessari.
La Kènia, en Ramon i jo mateix continuarem treballant tant o més com fins ara per aconseguir el canvi esperat i per transformar els vostres desitjos en una realitat que té data: 2019.
El projecte d’Ara Parets ERC no és de curta volada, nosaltres caminem de manera ferma per aconseguir la vostra confiança i capgirar la situació actual. No defallirem!

Edicions locals