Parets de vidre

Regidor portaveu d'Ara Parets ERC

Una de les millors maneres perquè la classe política guanyi més confiança i credibilitat entre la ciutadania és obrir les portes de l’Ajuntament i ser el màxim de transparents. En campanya, Ara Parets ERC es va comprometre a fer que la Casa Gran de la vila tingués parets de vidre. Per aquest motiu, fa només alguns dies, vam demanar l’empara al Síndic de Greuges de Catalunya per la manca de transparència del govern de la sociovergència paretana.

A ningú li agrada que li prenguin el pèl i aquesta és la sensació que la nostra formació política té en comprovar que, quatre mesos després d’haver demanat la relació de factures del viatge a Rio de Janeiro (Brasil) de l’alcalde i el regidor d’Esports, continuem sense rebre la informació sol·licitada.

En el ple del 29 de setembre l’alcalde gesticulava, acaparant la durada de les intervencions, per acontentar la seva parròquia, i s’erigia com el batlle més transparent de la política actual. Res més lluny de la realitat. El pas del temps ha demostrat com el discurs de Mingote només va servir per callar la remor de la ciutadania davant les informacions revelades per ERC.

Quan un govern no té res a amagar facilita immediatament tota la informació als grups de l’oposició. Però a dia d’avui hem esgotat la paciència, ens hem cansat d’escoltar les excuses dels funcionaris municipals, que paguem tots i totes, i per això ens hem adreçat al Síndic perquè actuï de mitjancer i reclami totes les factures d’aquest viatge o de la relació de cursos de formació que es van pagar a regidors socialistes entre 2011-2015.

Ja sabem de primera mà que mentre Sergi Mingote sigui alcalde de Parets, l’Ajuntament continuarà finançant la formació que faci falta, inclosa la postuniversitària, als regidors del seu govern o continuarà viatjant al Brasil o el Japó, tal com ell mateix s’ha afanyat a dir.

També sabem que mentre Mingote i el PSC governi Parets, ara amb el silenci còmplice del regidor convergent Raül Urtusol, l’Ajuntament no retolarà el cotxe oficial. Pel que es veu, el perill d’atacs gihadistes és l’excusa perfecta per no passar comptes, davant l’oposició, dels desplaçaments que es fan cada dia amb aquest vehicle que paguem tots i totes. Com també sabem que mentre el regnat socialista continuï a Parets, pel camí dels 40 anys, continuarem pagant els àpats a dojo del nostre alcalde: prop de 6.000 euros en gairebé 90 factures durant el 2015.

Tots aquests casos ens demostren que les prioritats del govern sociovergent no coincideixen amb l’interès general de la ciutadania. Només cal veure la darrera reforma de la sala de plens, que tot i costar 50.000 euros, no millora en cap cas l’accessibilitat de la gent del carrer.

La Casa Gran necessita parets de vidre, però també valors i principis ètics en la gestió que avui dia no existeixen.

Edicions locals