Salvar el sistema públic de pensions

Membre de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet del Vallès

La Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet, portem una llarga trajectòria de lluita en defensa d'unes pensions justes, suficients i que cada any es pugin en relació amb l'augment del cost de la vida, tal com diu la Constitució, però no és respectada pel Govern i per aquells que li donen suport. La lluita i l'esforç en la defensa del Sistema Públic de Pensions, té una grandísima majoria de la societat. Som 9 milions de pensionistes a Espanya, 1 milió a Catalunya i més de 8.000 a Mollet.

Les pensions públiques juntament amb la Sanitat i l'Educació són els pilars essencials d'una comunitat justa i igualitària. Per això la Comissió de Jubiliats i Pensionistes de Mollet exigim que totes les pensions es revisin cada any, segons el cost de vida (IPC); que les pensions mínimes i de viudetat augmentin més que l’PC; garantir econòmicament la sostenibilitat del sistema; derogar la reforma laboral que ha reduït els salaris dels treballadors/es i que això també garanteixi una major aportació económica a la financiació de les pensions; combatre el frau fiscal i que es prenguin totes les mesures necessàries perquè no siguem només els d’abaix, els que paguem, mentre les grans empreses només paguen el 7%; i que els Pressupostos Generals de l’Estat aportin cada any, la quantia econòmica suficient per mantenir i consolidar el Sistema Públic de Pensions, com es fa en molts països d’Europa.

El sistema és sostenible si es vol, si es deixa d’afavorir els monopolis de l’electricitat, l’aigua, el gas, les grans constructores d’obra pública, els bancs i asseguradores –amb els seus beneficis en els plans de pensions privades– i es persegueix el frau i la corrupció.

I per aconseguir aquests objectius, necessitem que una gran majoria d'afectats prenguin partit, que es movilitzin, que s'assenyalin sense por, que apareguin i donin fe i explicació dels problemes que tenim per viure dignament després de tota una vida de treball. Perquè tots i totes som necessaris. Totes i tots patim un mateix problema i perseguim un mateix objectiu.

 

Edicions locals