El nou president i l'estratègia de confrontació

L'opinió dels lectors

Per a Canviem Mollet és una bona notícia que finalment, després de quasi 5 mesos de les eleccions del 21D, s’hagi pogut nomenar un nou President de la Generalitat i constituir així un nou govern que faci possible sortir del 155, recuperar l’autogovern i reprendre la feina de millora dels serveis públics de la Generalitat. Creiem que això era un clam de la ciutadania i en aquest sentit desitgem que el nou govern es posi a treballar el més aviat possible i tingui encerts en aquesta causa.

Amb tot, veiem amb preocupació les primeres paraules del nou president, les seves declaracions passades que ara tornen a estar d’actualitat i la estratègia que sembla definir el seu grup polític.  Tot això indica que estem davant d’un candidat molt de dretes, molt vinculat a un nacionalisme de tall identitari i que sembla no reconèixer la pluralitat i diversitat del conjunt dels catalans i catalanes. En quant a la línia estratègica l’ha definida clarament com a continuista de l’escenari de confrontació i de unilateralitat que ens ha portat fins aquí.

Des de Canviem Mollet compartim plenament les intervencions que ha fet Xavier Domènech, en nom del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem. Nosaltres defensem un catalanisme popular i progressista, respectuós i inclusiu. Defensem el dret a decidir dels catalans i catalanes,  la recuperació de la normalitat democràtica i de les llibertats que això implica i entenem que tot això només s’aconseguirà creant àmplies majories que facin imparables aquestes reivindicacions democràtiques. El que necessitem ara són amplies aliances, per recosir el país i també per tirar endavant les polítiques que necessiten les persones. Tot sota la idea de “Catalunya, un sol poble”

Per últim, Canviem Mollet vol assenyalar que aquesta estratègia de confrontació en clau nacional  d’aquest sector de l’independentisme potser es vulgui estendre al proper escenari de les eleccions municipals del 2019. Tot ho sembla indicar així, especialment a la ciutat de Barcelona però potser arreu. Seria una veritable irresponsabilitat fer una estratègia, l’una i l’altra part, d’enfrontar veïns, poble a poble, al voltant de la qüestió nacional en comptes de tractar els veritables problemes que afecten a les nostres viles i ciutats i als seus veïns i veïnes.

 

Canviem Mollet

 

 

Edicions locals