Això va de democràcia?

L'opinió dels lectors

Els CDR, grups d'autoorganització populars nascuts arreu de Catalunya per defensar pacíficament el dret a votar l'1 d'octubre, apleguen gent de totes edats i condicions disposada a defensar des de la resistència activa no-violenta la construcció d'un país millor on tothom hi tingui lloc, vingui d'on vingui, pensi com pensi i parli la llengua que parli.
L'estat espanyol ha engegat un procés de criminalització del moviment independentista amb la creació d'un relat que pretén justificar una repressió sense límits i que ara ha fixat el seu objectiu en els CDRs. Va començar amb la detenció de Tamara Carrasco del CDR de Viladecans acusada inicialment de terrorisme, seguida d'un rosari de citacions judicials de membres de CDR de tot Catalunya.
Davant d'aquests atacs continuats als CDR en què se'ns acusa de radicalisme i fins i tot de terrorisme van ser presentades als ajuntaments i institucions mocions per donar suport als CDR i a la resistència civil activa i no-violenta, eina legítima en una democràcia per lluitar a favor de la llibertat ideològica, d'expressió i de manifestació i pel dret d'autodeterminació.
La moció va ser presentada també al ple de l'ajuntament de Mollet el dia 30 d'abril, i rebutjada pels vots en contra del PSC, C's i PP i l'abstenció de Canviem Mollet. No esperàvem res diferent dels partits que donen suport, i en molts casos atien, la repressió i l'aplicació del 155, però no entenem i ens dol l'abstenció de Canviem Mollet, coalició de la qual formen part partits que s'autodefineixen per la seva voluntat de lluita al carrer i les institucions contra la repressió i la violència institucional i a favor de les llibertats en defensa d'una democràcia real.
És per això que volem denunciar públicament l'abstenció de Canviem Mollet: tenint en compte que un dels punts de la moció era manifestar el compromís de l'ajuntament de col·laborar en la defensa dels molletans o molletanes que vegin vulnerats els seus drets polítics i civils. Ens preguntem si Canviem Mollet també se'n desentendrà si això arriba a passar a un membre del CDR Mollet . «Demà pots ser tu» diu la campanya.

Assemblea del CDR Mollet

Edicions locals