Ara sí, Lourdes diu la seva

Candidata de Podem Mollet a les eleccions de 2023

Des de dilluns passat i fins el pròxim divendres els veïns del barri de Lourdes de Mollet estem immersos en un procés participatiu del qual ha de sortir una opció d'inversió pública per part de l'Ajuntament de Mollet, orientada sobretot en la mobilitat al barri.

El barri ha estat històricament caracteritzat per tenir les voreres inferiors a 1 metre d'amplada i en les quals ens trobem amb nombrosos pals, tant de fanals, com de telefonia i electricitat. D'aquesta manera mai s'han deixat de sentir veus que reclamaven una millora de l'accessibilitat pels vianants als seus carrers.

Des de Canviem Mollet la millora en l'accessibilitat a Lourdes ha sigut una de les apostes per aquesta legislatura. Per això mateix, aquesta va ser una de les propostes incloses en les 50 que se li van fer a l'equip de govern per tal de donar l'abstenció del nostre grup en la votació dels pressupostos municipals. També la presentació d'una moció que demanava una consulta ciutadana al barri que obrís el debat de les possibles solucions en aquest àmbit i que tots els veïns de Lourdes poguessin dir la seva en un procés participatiu.

Canviem Mollet sempre ha estat decidit a fer política d'una manera diferent. Un nou estil de política més pròxim que inclogui als ciutadans i ciutadanes en processos participatius on siguin els i les que viuen i passegen diàriament pels seus carrers les que decideixin quines són les actuacions que s'han de fer.

Sens dubte, la mà de Canviem Mollet es destaca en decisions d'aquest equip de govern, com la posada en marxa del "Lourdes Decideix". Això i que per primera vegada una de les veïnes del barri formi part del consistori i per tant que el barri estigui representat i se senti la seva veu en la conformació del Ple Municipal.

El "Lourdes Decideix" però s'ha convertit, junt amb el "Decideix 100.000", en una prova pilot d'aquest tipus de processos participatius a la nostra ciutat els quals ens han mostrat nombrosos aspectes en els quals cal millorar. Per exemple la manera en la qual comuniquem i arribem al ciutadà per tal que estigui assabentat del procés. En totes les sessions del procés participatiu a Lourdes ens vam trobar a alguns veïns que van insistir en què la comunicació i convocatòria d'aquests per part de l'Ajuntament no havia estat suficient i potser tampoc l'encertada.

Per una altra banda, també ens trobem cert malestar, ja que dins de les 5 propostes de votació que finalment s'han escollit no existeix cap alternativa d'aparcament al barri que pugui pal·liar la pèrdua del mateix que se'n derivi d'alguna de les actuacions escollides per a l'ampliació de les voreres. Aquesta va ser una clara preocupació que els veïns van manifestar en la sessió inicial del procés participatiu i una demanda clara que des de l'Ajuntament no s'ha n'ha sabut donar resposta.

Finalment, que en la presentació i durant tot el procés no s'hagi pogut donar uns terminis o fases d'execució de les diferents propostes i que no s'hagi concretat d'on es traurà els diners per a cadascuna de les opcions de votació, ha generat certa desconfiança i credibilitat al procés participatiu.

Si més no, malgrat aquests aspectes a millorar, des de Lourdes ens hauríem de sentir orgullosos de ser el primer barri de Mollet en la història de la ciutat, el qual conjuntament pugui decidir quin és el nostre model i com són els carrers i el barri que volem tenir. Aprofitem aquesta oportunitat. Esperem que en la part final de votació d'aquest procés participatiu, el barri de Lourdes tregui el seu caràcter veïnal i reivindicatiu que ha tingut sempre i es converteixi, una vegada més, en un exemple de participació per a tota la ciutat de Mollet i aquest procés sigui un èxit en participació.

 

Edicions locals