La República es guanya als barris

Ara que fa un any de l’1 d’octubre val la pena de recordar aquella històrica jornada. L’1 d’octubre de 2017 marcarà un abans i un després. És una de les jornades més importants de la Catalunya contemporània. Un govern amb total legitimitat va organitzar un referèndum. I un poble se’l va fer seu i va defensar les urnes i la democràcia davant del totalitarisme, la violència policial i la repressió. Més de 2 milions de persones varen votar i a la nostra ciutat ho van fer més de 12.000 molletanes i molletanes. Vam votar i vam guanyar.
Poc després es proclamaria la República, i el desenllaç és de tots conegut. Repressió, presó, exili... El desconcert del poble català davant de la violència de l’Estat practicada ha estat difícil de superar. Però seguim igual de determinats que sempre a fer valer la democràcia i a defensar aquella República que ens varen arrabassar. Trobem a faltar i molt les persones empresonades, i els republicans d’esquerres ens emmirallem, i molt, en allò que l’Oriol Junqueras ens ha ensenyat: seguir lluitant, no deixar ningú enrere i sumar sensibilitats diverses per ser més forts.
A Mollet del Vallès des d’Ara Mollet ERC volem ser una esquerra útil i guanyadora perquè com ens deia Junqueras “no és més d’esquerres aquell qui crida més sinó aquell que acumula més forces per transformar la seva realitat immediata”. I és per això que ara que som molts ens hem conjurat a arribar a tots els racons, per tal que tothom tingui l’oportunitat d’escoltar els nostres raonaments i les nostres propostes per transformar Mollet.
I això vol dir treballar als barris, perquè som gent dels barris. Perquè els republicans d’esquerres i socialistes som diversos i pretenem representar la majoria. Per aquest motiu hem creat seccions als barri molletans, per tal de treballar des de baix i amb tothom qui ho vulgui. Serem presents allà on se’ns necessiti. I farem la República des dels pobles i ciutats. I ara més a prop encara: la farem des dels barris. Construirem plegats el canvi que Mollet necessita. Ens trobarem al carrer per treballar junts i per convertir els nostres somnis en una realitat.
 

Edicions locals