40 anys d'ajuntaments democràtics

Regidora de Nova Opció per Parets

El 19 d’abril, fa 40 anys que es van constituir els primers Ajuntaments democràtics després de la dictadura i després de les eleccions del 3 d’abril del 1979.

Aquests 40 anys ens han aportat moltes coses bones i algunes d’altres certament millorables, però amb un balanç clarament positiu. Per tot això, no podem estar-nos d’agrair-ho als homes i dones que han fet tot això possible. Persones que han treballat de diferents maneres però que amb la força de tots plegats ens han permès estar avui on estem.

El president Suàrez va deixar les eleccions municipals una mica posposades. Abans hi va haver el referèndum de la Constitució, les eleccions generals, la tramitació de l’Estatut... Tot semblava més urgent que donar la veu als ciutadans en les decisions que més els hi afectaven diàriament. Les males llengües diuen que li feien una mica de por perquè unes eleccions municipals havien enviat els Borbons a l’exili. Sigui com sigui, el fet és que els últims ajuntaments franquistes, sabedors que estaven en liquidació, van caure en una desídia i inoperància total. Malgrat aquesta apatia institucional per les eleccions locals, el 19 d’abril va omplir d’empenta i energia cada poble i ciutat. Havia arribat el govern del poble, havia arribat la democràcia a casa nostra.

Foren moments de molts canvis, d’il·lusions i de retrobament de la ciutadania amb les institucions locals.

Tots els demòcrates de Parets hem de celebrar aquesta data com un dia important per al poble ja que es va produir un destacat canvi al municipi que consolidava el canvi que es vivia en altres àmbits polítics i socials. La dreta franquista fou rellevada del poder i assolí el govern l’Agrupació d’Electors Unió d’Esquerres a Parets.

Des de Sumem Esquerres a Parets, ens sentim orgullosos del que el nostre poble ha aconseguit des de llavors, i a més de celebrar la data treballem per assolir en les properes eleccions municipals el govern local i ser els millors hereus del canvi propiciat el 1979.

Llicenciada en Ciències Químiques, Dret i Farmàcia, va ingressar al PSC l’any 1984, arribant a ser membre de l’executiva nacional i diputada al Parlament de Catalunya entre 1987 i 1995. Alcaldessa de Parets entre 1979 i 1990, des de l’any 2003 encapçala la candidatura alternativa Nova Opció per Parets (NOPP) amb la que és regidora.

Edicions locals