Volem l'estació de Mollet-Sant Fost accessible per a tothom!

L'opinió dels lectors

Després de molts anys de reivindicacions del gruix de la societat civil molletana, Renfe es va comprometre fa tres anys i mig a fer les pertinents obres de remodelació de l’estació de Mollet Sant Fost per tal de fer-la plenament accessible. En aquest sentit, es van adjudicar a l’empresa constructora COMSA S.A., la qual posteriorment va renunciar-hi en considerar que el projecte de reforma no estava ben resolt, a la vegada que qüestionava que les partides pressupostades fossin correctes.
La conseqüència d’aquest desgavell ha estat la paralització indefinida de les obres, anunciada oficialment a principis de 2018, sense que ara com ara hi hagi cap notícia que ens indiqui que s’hagin de reprendre a curt termini.
Renfe s’excusava llavors de la seva incompetència al·legant que es va detectar un “problema tècnic” en l’execució de les obres i que calia “reconsiderar-les” perquè l’afectació als usuaris fos la menor possible. Això sí, sense concretar un nou calendari, tot i anunciar que iniciaven de nou la redacció del projecte executiu i confiaven a posar en marxa les obres durant el mateix 2018. Però el temps va passant i tot segueix igual, en una nova mostra de desídia i de manca de respecte cap als ciutadans i ciutadanes de Mollet.
Les obres d’accessibilitat d’aquesta estació són una necessitat immediata que no pot esperar més temps i que segueix generant multitud de problemes i maldecaps a les persones amb mobilitat reduïda, així com a qualsevol persona usuària de l’estació que hagi de carregar amb pesades maletes o amb cotxets de nadó. L’existència d’aquestes barreres arquitectòniques porta en alguns casos a què alguna d’aquesta gent opti per creuar directament les vies pel pas a nivell no autoritzat que es troba al final de l’andana en sentit Barcelona, el que pot arribar a tenir conseqüències fatals, com en el desgraciat cas del jove patinador que va ser atropellat mortalment el passat mes de juliol.
Precisament, fa unes setmanes es posaven en marxa els llargament reivindicats ascensors de l’estació de Santa Rosa, després d’una intensa campanya ciutadana encapçalada per la plataforma en defensa de la sanitat publica del Baix Vallès  que ha tingut força repercussió. Ara és el torn de fer el mateix amb l'altra estació Mollet Sant Fost.
Així doncs, demanem que es prenguin cartes en aquest assumpte de manera immediata per tal que les obres de remodelació de l’estació de Mollet Sant Fost es reprenguin en la màxima brevetat possible.

 

Tomás Narvaez  Plataforma en defensa de la sanitat pública al Baix Vallès  Discapacitat físic i afectat

Edicions locals