10-N, solucions

Regidora de Mollet en Comú i candidata del Vallès Oriental d'En Comú Podem

D'aquí dos dies es celebren unes eleccions que es podien haver evitat. La no-entesa i la irresponsabilitat de Pedro Sánchez i del PSOE, ens aboquen no només a una despesa innecessària de diners públics, de temps i d’esforç, sinó a una situació de risc davant el més que possible creixement electoral de la dreta.

Sí. Parlo de dreta i esquerra, perquè és l’eix que marca les polítiques que vol aplicar cada formació. La clau és per a qui volen governar. A qui volen ajudar i defensar? A la majoria de gent treballadora que vol viure amb dignitat? O a una minoria privilegiada, servint als interessos de les grans empreses privades, i als que els hi sobren recursos i poder?
El dia 10 de novembre ens hi juguem molt. I no és cap tòpic.

Ens hi juguem polítiques de redistribució de la riquesa, de lluita contra el canvi climàtic, defensa de l’educació i la sanitat públiques; el dret a un habitatge digne; unes pensions i sous suficients. Ens hi juguem el Pacte contra la violència de gènere. Ens hi juguem drets, llibertats i democràcia.
Els partits de dreta: PP, C’s i VOX, estan animant els més baixos instints, fent servir la mentida, la demagògia, el populisme, la por, la xenofòbia i el racisme per atreure vots. I després, aplicar polítiques que facin la vida molt més difícil a la classe treballadora, a les dones, a persones amb risc de pobresa, etc.

El PSOE juga a la confusió i canvia d’opinió segons les enquestes, demostrant poca convicció en les idees progressistes que diu defensar.

I de fons i de cara, el conflicte que vivim a Catalunya, absolutament bloquejat i encallat. Sabem que les receptes que ens han dut fins aquí no ens trauran d’on som. Davant dels qui només  tenen el 155 com a proposta per a Catalunya, nosaltres apostem pel diàleg com l’única forma de resoldre el conflicte català.

Crec fermament que cal un suport massiu a En Comú Podem a Catalunya, per part de totes aquelles persones que es consideren d’esquerres, progressistes, de classe treballadora, i que aposten pel diàleg i per trobar solucions. La política és això: diàleg i recerca de solucions.
La participació de la ciutadania en aquestes eleccions és vital, per seguir defensant els nostres drets, per guanyar el futur i la democràcia. Si volem solucions, votem solucions.

Candidata de núm.14 de @EnComu_Podem a Barcelona

Edicions locals