Democràcia municipal

Regidor portaveu de Cs a l'Ajuntament de Mollet del Vallès

Vivim plens convulsos a la nostra ciutat... però només els 10 primers minuts. Els plens reals, en els quals parlem, debatem i, també votem, comencen a les 19.10 h. Això és així perquè des que van començar els plens, al setembre, es va aplicar una sentència del Tribunal Suprem que feia referència als nostres veïns de Caldes de Montbui.

Crec necessari dedicar un paràgraf per explicar breument la sentència i comprendre les successives notícies que anem llegint. Aquesta sentència ve a establir que els ajuntaments han de limitar-se a tractar temes que estiguin sota les seves competències i no estar fent declaracions que res tenen a veure amb les seves competències, com per exemple, declarar un territori "català, lliure i sobirà".

Així, sense més debat, aquesta sentència es va aplicar, perquè les sentències no es discuteixen ni es valoren pels polítics, s'acaten. Ara, els regidors del nostre municipi, podem debatre qualsevol tema que no sigui de competència municipal a la Junta de Portaveus, òrgan de debat previ a Ple, i en el Ple debatre i votar sobre temes de competència municipal. Per això venim a l'ajuntament.

Aquest funcionament, parlar dels problemes de la nostra ciutat i com podem millorar, que hauria de ser el normal de qualsevol Ajuntament, no és l'òptim per a les dues forces més rupturistes de ple. ERC i Comuns defensen, en termes idèntics, que en els plens es debatin temes que res tenen a veure amb la ciutat. I per això des del Ple de setembre s'encarreguen de muntar el xou de rigor. Als del llaç groc juntament amb la seva crossa morada no els ha de motivar parlar de la nostra ciutat en el Ple de la ciutat. Allà cada un.

Aquests shows van acompanyats de desinformació. Exemple clar: article d'opinió publicat en aquest diari titulat: "La llei no garanteix la democràcia"...

Qüestió diferent és la participació dels ciutadans directament en els plens. Els ajuntaments i els Plens han de ser oberts perquè la ciutadania de forma individual o mitjançant associacions i entitats puguin participar-hi.
Treballarem per millorar la ciutat, tot i els shows mensuals en els plens municipals, i impulsarem aquelles reformes que permetin l'obertura del nostre Ajuntament als ciutadans.

Edicions locals