Mollet, ciutat espanyola on més s'ha reduït la desigualtat social

La nostra ciutat i el conjunt de les molletanes i els molletans estem d'enhorabona. Recentment rebíem una altra fantàstica notícia, i ja van vàries en matèria de benestar social, en els últims temps: Mollet del Vallès és la primera ciutat d'Espanya on, durant un determinat període de temps, més s'han reduït les desigualtats entre els seus habitants i amb menys desigualtat, és a dir, amb menys diferències entre rics i pobres. Així ho acredita un informe de Fedea, la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada.
 La nostra ciutat aconseguia reduir la desigualtat social en un 20 %, en uns moments complicats, quan es patien els efectes de la crisi econòmica. A diferència d'altres ciutats que van patir els estralls i la trencadissa social en els pitjors moments de la crisi, amb el tancament d'empreses i la pèrdua de llocs de feina, Mollet no va deixar enrere a cap veí o veïna. I ho va aconseguir amb polítiques actives en matèria social, i de promoció econòmica i ocupació; amb plans d'ocupació, ajuts a les persones més necessitades i vulnerables, a les persones amb discapacitat, prioritzant també l'habitatge social i amb tot un seguit d'accions per fomentar l'envelliment actiu i d'acompanyament a la nostra gent gran.
D'altra banda, i per tercera vegada, Mollet ha revalidat el certificat de "Municipi Excel·lent" en inversió social que atorga l'Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales, a partir de dades del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.
 La nostra ciutat ha estat reconeguda, novament, per destinar prop de 7 milions d'euros en inversió social i per destinar 113 euros per habitant a polítiques socials. Un altre dels criteris per ser mereixedors d'aquest destacat premi és que la despesa destinada a polítiques socials no s'ha vist reduïda respecte al pressupost anterior.
Xifres, dades excel·lents i reconeixements, que no són fruits de l'atzar ni de la improvisació, que són el resultat d'un conjunt d'accions i de polítiques que avui fan de Mollet del Vallès una de les ciutats mitjanes de Catalunya i d'Espanya que està creant més ocupació i generant més oportunitats per a tothom. Tot, acompanyat d'una gran xarxa de suport social per a les persones i les famílies. Una feina, silenciosa però constant, que fem des de la ciutat per donar les millors oportunitats possibles per als nostres veïns i veïnes.
Paral·lelament, la nostra ciutat ha esdevingut un pol d'atracció econòmica i un motor generador de riquesa en els últims anys. Els resultats també han arribat, amb l'atracció constant d'empreses dels àmbits tecnològic i del coneixement.
 Hem fet realitat nombroses millores als polígons i al comerç local, prioritzant les inversions en programes de formació, promoció i emprenedoria (Emfo), l'atracció de projectes empresarials (Mollet Impulsa), la creació d'espais d'innovació (com el MolletHub), i el desenvolupament de plans d'ocupació per a persones vulnerables (Emfo).
I acabo amb la nostra participació activa a diversos organismes associatius, com l'Àmbit B30, del qual en sóc president. Impulsarem aquesta agrupació d'institucions públiques i privades com a motor econòmic i industrial del país i del sud d'Europa.
Estem recollint els millors resultats de molts anys de treball i de bona feina. Felicitats a tothom!

Edicions locals