Un pacte de ciutat

En el darrer ple vam votar a favor de tots els punts proposats pel govern de la ciutat. Ho vam fer en favor de la ciutadania, en un to constructiu i amb mà estesa per les mesures inicialment proposades. En caldrà fer moltes més, i caldrà trobar diners per fer front a la crisi econòmica i social que afrontem.

Mollet En Comú hem fet propostes per a la ciutat. També hem fet crítica de com s’ha gestionat la situació amb la resta de forces polítiques. Però seguim amb ànim de col·laboració i d’unitat.
En aquest sentit, hem presentat un Pacte per a la Reconstrucció social i econòmica. Un pacte a fer entre totes les forces polítiques i també amb els actors clau de la societat: empresaris, sindicats, comerciants, etc. D’aquesta manera, li demanem al govern, una gestió conjunta de la crisi, i la creació d’una Taula on debatre les accions a fer. El pacte té com a objectius: assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques; impulsar el creixement econòmic de la ciutat; impulsar el contracte social, reduint les desigualtats; impulsar la formació com a garantia per al progrés, la innovació i l’ocupació de qualitat; Retenir i captar empreses i inversions.

Reivindiquem la pluralitat, la crítica constructiva i la responsabilitat de manifestar tots aquells aspectes que considerem que no s’estan fent correctament, com hem fet amb la qüestió del rebut de l’aigua i escombraries. No ha agradat, però cal saber separar les coses, i volem continuar treballant des de la nostra posició, en aquest Pacte de Ciutat, per fer front a les conseqüències de la Covid19.

Seria molt positiu poder analitzar i reflexionar conjuntament, abans de prendre decisions a mig i llarg termini, de com afrontar el panorama després de la crisi.  
Ens en sortirem, si tots els actors de la ciutat participen en la reconstrucció social i econòmica. Perquè Mollet té un teixit productiu i social que té molt a dir, i perquè la reconstrucció és plural i diversa.

Continuarem fent propostes i intentant aportar en positiu per tal de sortir-nos-en de la millora manera possible.

 

Edicions locals