Els Borbons i els Garcia

L'opinió dels lectors

Acabo de veure la ministra María Jesús Montero dient que "todos somos iguales ante la ley". Clar. Posem un exemple...
Tenim dues famílies: els Borbons i els Garcia. Els Borbons només per tenir aquest cognom cobren desenes de milers d'euros públics al mes, tot i que ningú els hagi votat mai. Els Garcia, en canvi, han de treballar tota la vida per poder arribar a final de mes, i si es queden a l'atur només rebran una petita ajuda durant dos anys.
Els Borbons, a més de tenir un sou públic i viure en un palau pagat entre tots, poden tenir milions d'euros en paradisos fiscals i cobrar comissions il·legals de tirans saudites, que no passa res perquè son inviolables. Però si els Garcia es queden sense feina i han d'ocupar un habitatge buit, aniran a judici i patiran una sanció.
Si algú diu que els Borbons són uns lladres, encara que sigui cert, estarà cometent un delicte d'injúries a la Corona i potser acabi a la presó, o a l'exili. Però si algú diu que els Garcia són uns lladres, encara que sigui mentida, el més probable és que no passi res perquè els Garcia no poden permetre's pagar una querella per injúries ni tenen una llei que els protegeixi expressament per ser qui son.
Però sí, surt la ministra dient que todos somos iguales ante la ley i representa que ens ho hem de creure.

Marc Selva / Mollet del Vallès

Edicions locals