50 anys d'història de la Penya del Barça

President de la Penya Barcelonista de Mollet

Aquest any en fa 50 que es va fundar la Penya Barcelonista de Mollet, en concret l'octubre de 1971 en el Bar Marfà. En aquesta reunió fundacional hi eren: Domènec Serrano (president fundador), Ramon Buxes, Vicenç  Safont, Antonio Fructuoso i Jaume Vallbona.

No eren temps fàcils, atès que el règim dictatorial posava moltes traves al desenvolupament associatiu i per tant era força complicat i sobretot pel que representava el Barça impregnat de sentiments catalanistes i de llibertats democràtiques.

A pesar de les circumstàncies que ens envolten per la pandèmia volem celebrar aquests 50 anys d’història, atès que és un motiu d’orgull per allò que significa el treball realitzat, d’il·lusió, de compartir uns colors, com els del Barça, que com hem dit sempre és més que un club.

Una Penya Barcelonista, molt plural, que agrupa diferents sectors socials i d’edat i, per tant, diferents formes d’entendre el projecte de la Penya, però units pel que representa els valors del Barça.

50 anys d’història, amb moltes alegries, gràcies als triomfs del Barça en totes les seves categories, però també de moments tristos quan els  resultats no acompanyant, però a pesar de tot, seguim i seguirem sent culers, perquè són els nostres colors.

Podem dir amb orgull que la Penya és una entitat arrelada a la nostra ciutat. És l’entitat que més socis té del conjunt d’entitats de Mollet i una de les penyes més grans de Catalunya. Hem creat  durant aquests anys una massa social important entorn de la nostra entitat, gràcies a l’esforç, tenacitat de moltes persones compromeses amb la Penya.

Som una entitat que participa en els esdeveniments culturals i esportius de la ciutat i també participem en altres esdeveniments solidaris com és la Marató de TV-3 i això és signe d’identitat del nostre compromís social i amb la ciutat impregnats per als nostres valors del Barça.

No vull acabar sense fer un esment a tots els expresidents de la Penya que m’han precedit: Domènec Serrano, Salvador Ribot, Antoni Mas, Enric Busquets, Jaume Vallbona, Emili Creus, Miquel Camp, Carles Rebull i Teo Sáez, que sense ells i els seus equips, amb el seu treball, dedicació i esforç no haguéssim arribat fins aquí.

Felicitar-nos per aquests 50 anys d’història de la Penya, seguirem treballant perquè la Penya de Mollet i el barcelonisme segueixi endavant amb dignitat i orgull i que les generacions futures puguin celebrar altres 50 anys més.

Visca el Barça! Visca Mollet! Visca Catalunya!

 

Edicions locals