Unitat per sumar i transformar en benefici de la ciutadania

L'opinió dels lectors

Ens trobem davant d’una de les situacions més complexes i perilloses des de la recuperació de la democràcia fa més de 40 anys. Una tràgica pandèmia que ha colpejat durament a la ciutadania, arrabassant la vida de desenes de milers de persones, de llocs de feina i ens ha instal·lat en una crisi econòmica fruit de la crisi sanitària, especialment dura contra els sectors populars.

En aquest context hi ha una ofensiva de la dreta i l’extrema dreta econòmica neoliberal que aposta per retallar drets i impulsar les velles receptes econòmiques que tantes desigualtats i pobresa va crear durant el període de la crisi econòmica anterior i que encara no ens hem recuperat. En el temps que vivim es fa més necessari que mai l’enfortiment de l’espai que representem Catalunya en Comú i Podem per front a les polítiques econòmiques neoliberals i defensa els drets i llibertats democràtiques de la ciutadania.
Es des d’aquesta visió que a Mollet del Vallès cal una profunda reflexió de l’espai de Mollet en Comú i Podem Mollet. El 2015 ens vam presentar aplegats amb un programa innovador i de canvi i això la ciutadania ens ho van premiar, estàvem sumant per fer possible una nova realitat local més ecològica, més social i més participativa. No va ser així el 2019 que vam anar separats amb uns resultats ben diferents al 2015.

Catalunya en Comú aposta per la construcció d’un espai de transformació, en el que poden trobar aixopluc totes les persones de progrés que volen impulsar polítiques alternatives i de canvi a les seves localitats i a més que generin espais d’acció política comuna més enllà del cicle electoral, en les institucions, la societat civil i a peu de carrer.

La Mesa Confederal de Unides Podem també aposta per enfortir l’espai polític a nivell estatal i territorial i proposa la creació de Meses Territorials, autonòmiques i municipals amb l’objectiu de defensar un projecte de país que volen que sigui feminista, verd, plurinacional i amb justícia social, davant l’ofensiva dels poder econòmics i mediàtics que volen que no prosperi aquest model de país que defensem.

No hi ha una línia divisòria entre projecte estatal, nacional i local, al revés forma part el projecte transformador forma part d’un mateix discurs i relat, per això hem de combinar aquest triple discurs local i general, és a dir, definir conjuntament la nostra proposta d’acció política a nivell local amb un discurs que tingui dimensió estatal i nacional.

Volem recollir l’esperit majoritari de les bases de Podem i els Comuns i fem un pas endavant per la unitat de l’espai que representem conjuntament, per sumar des dels nostres valors d’esquerres transformadores, verdes, feministes i republicanes per crear un espai unitari democràtic, d’alternativa progressista a Mollet del Vallès.

David Moreno, doctor en història i inscrit a Podem Mollet
Cristóbal Camacho, sindicalista de CCOO i membre de Mollet en Comú

Edicions locals