Els perquès dels arranjaments als correcans de Mollet

L'opinió dels lectors

El gener passat a l'edició del Quatre Cantons que fa l'Ajuntament de Mollet ens comunicava, a la pàgina número 3, dins de l'apartat “quines són les inversions més destacades” hi havia l'arranjament i creació d'espais per a gossos i gats.
Això era el mes de gener d'aquest any, ja estem a mitjans de setembre, encarem el tram final d'aquesta legislatura municipal que arrancava el juny de 2019 i no veiem per cap lloc aquests arranjaments, ni la creació d'espais per a gossos i gats.
Voldríem recordar a tothom els perquès d'aquests arranjaments als correcans:
· Per què cal dobla porta d'accés? La necessitat i la importància d’instal·lar un sistema de doble porta d'accés a un correcan podem resumir-la en dos punts: en primer lloc, seguretat. Que un gos que es troba a l'interior no pugui aprofitar l'entrada d'un altre gos per escapar-se. En segon lloc, primer contacte. L'espai que hi ha entre les dues portes es converteix en un espai de transició on pots deslligar el gos tranquil·lament, els gossos s'ensumen a través de la tanca i facilita l'entrada del nou gos al correcan.
· Per què un tancat addicional per a gossos “poners”? Hi ha gossos de diferents mides, en aquells correcans amb molts usuaris cal disposar d'un segon tancat per a gossos de talla petita i/o porucs.
· Per què cal treure els elements arquitectònics d'un correcan? Les estructures d'obra com ara podrien ser passeres de totxana o bancs de ciment situats pel mig d'un correcan són un perill per les topades dels gossos que es donen contra ells mentre juguen.
· Per què cal un espai d'esbarjo per a gossos a Can Mulà? Falten espais d'esbarjo per a gossos als barris del centre de Mollet i així també ordenaríem i evitaríem les molèsties als diferents usuaris del Parc de Can Mulà en crear i concentrar en un mateix espai a les persones amb gos dins del Parc.
Per això demanen celeritat a la regidora de Respecte Animal i a l'Equip de Govern del municipi en les següents actuacions:
1.- Instal·lar un sistema de doble porta als correcans de Ca l'Estrada, Plaça Constitució-Av. Badalona i Santa Rosa.
A l'espai d'avinguda Tir Olímpic no cal per mides i per nombre d'usuaris.
2.- Creació d'un nou espai per a gossos petits o porucs al correcan de Ca l'Estrada.
3.- Eliminar les estructures d'obra com ara passeres de totxana i bancs de ciment al correcan de Plaça Constitució-Avinguda Badalona. Fer solament de ciment sota els bancs de fusta.
4.- Crear un espai d'esbarjo per a gossos a Can Mulà.
Exigim resposta a la regidora de Respecte Animal que ni contesta als nostres correus electrònics i li recordem que sempre estarem al costat d'aquells que vulguin millorar les condicions dels animals al nostre municipi, cooperant, treballant braç a braç, proposant idees, lluitant contra els incívics, fent de Mollet una ciutat per a tots i totes.
Espai Gos és una plataforma cívica apartidista, transparent i transversal.
Està a la mà de la regidora de seguir com fins ara o començar el canvi.

Espai Gos - Mollet del Vallès

 

Edicions locals