La guerra de les elèctriques, una guerra contra la gent

Candidata de Podem Mollet a les eleccions de 2023

La guerra de les elèctriques contra el Govern és una guerra contra el conjunt de la ciutadania. És un xantatge que no hem de permetre. L'amenaça de les elèctriques és un atemptat contra la democràcia, contra les institucions i una guerra contra la ciutadania.

És l'evidència que han estat acostumades a creure que eren propietàries d'Espanya i que podien fer i desfer al seu antull, ja que els anteriors governs ho van permetre i, en molts casos, vam veure a alts càrrecs polítics girant les seves portes per acabar en els consells d’administració de l'oligopoli elèctric.

Resulta vergonyós veure al Partit Popular posant-se de la banda de l'oligopoli i exigint que els seus beneficis quedin intactes. És clar que ells governen per a les elits mentre que aquest Govern de coalició ho fa per la gent.

Durant setmanes ens han repetit que les mesures d'emergència proposades per Unides Podem al Govern eren impossibles. Avui, el que fa unes setmanes era impossible, és possible i està en el BOE.
En Unides Podem sabem molt bé que el sí es pot no és un lema, és una realitat.

És la primera vegada que un Govern d'Espanya s'atreveix a tocar els beneficis de les elèctriques i això ha passat perquè és la primera vegada que en el Govern hi ha una força política que té les mans lliures per posar primer a la gent i no a l'oligopoli.

Les mesures que ha tirat endavant el Govern són un important avanç que alleuja immediatament a milers de famílies a Espanya que temien davant de cada factura de llum que els arribava.
La privatització dels sectors estratègics impulsada pels governs del Partit Popular (Aznar) i del PSOE (González) s'ha demostrat un rotund fracàs i toca pensar quin ha de ser el paper de l'Estat.
Necessitem un Estat fort amb sobirania sobre els seus recursos perquè pugui protegir un bé comú públic com és l'energia i garantir el seu accés perquè és un dret bàsic. Sí que es pot!

Edicions locals