La Fundació RIVUS, el teu llegat

L'opinió dels lectors

16 de gener de 2021. La data en què la Fundació RIVUS va quedar òrfena. Sergi Mingote, qui n’havia estat el seu impulsor, artífex i, podríem dir, creador, perdia la vida durant una expedició al K2, deixant un gran buit, tant personal com professional.
Home de grans reptes, durant els seus mandats com a president del Consorci Besòs Tordera es va plantejar la creació d’un nou ens que aglutinés i potenciés l’educació ambiental, la divulgació ciutadana, la recerca i la innovació, el voluntariat; des d’on es pogués sumar sinergies amb altres entitats i administracions, amb universitats i centres de recerca, amb empreses...
Va visualitzar la creació d’una entitat dedicada a la preservació i defensa dels entorns fluvials, ho va veure clar, volia crear la “fundació dels amics dels rius”. I si una cosa tenia el Sergi era la seva capacitat de fer-nos creure en els seus somnis, fins a convertir-los també en els nostres. A tots els membres del Consell Assessor d’aquesta fundació ens va encomanar l’entusiasme per aquest projecte, vam compartir llargues converses sobre tot allò que podríem fer des de la Fundació RIVUS. I tots, convençuts de la necessitat i l’èxit d’aquesta entitat, ens hi vam sumar per aportar el nostre granet de sorra.
El 30 de maig de 2018, la Junta General del Consorci Besòs Tordera aprova la constitució d’una fundació anomenada Fundació RIVUS. El 28 de desembre d’aquest any, es redacta la carta fundacional i el 6 de novembre de 2019 la Fundació s’inscriu al registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya. Tot i que per aquestes dates el Sergi ja estava immers en els seus projectes esportius, ho va compaginar sempre amb la posada en marxa de l’entitat. De manera conjunta, estàvem treballant en la redacció del Pla Estratègic de l’entitat i, poc abans de la seva pèrdua, s’havia incorporat amb nosaltres al Consell Assessor com a membre honorífic.
La teva marxa sobtada, estimat Sergi, ens ha deixat un buit enorme. Ens sentim orfes, però el nostre compromís amb el teu somni, amb el nostre somni, és tan gran que seguirem treballant de valent per contribuir en tot allò que ens sigui possible per fer d’aquesta una gran fundació, com a tu t’hagués agradat: una entitat que defensi els entorns fluvials i la seva recuperació impulsant la recerca i la innovació tecnològica. L’ajudarem a créixer en tots els sentits.
La nostra participació en aquesta fundació és, sens dubte, el millor regal i llegat que ens podries haver deixat. Gràcies per compartir amb nosaltres aquest somni.
Seguirem somiant gran per tu, AMIC!

Manifest del Consell Assesor de la Fundació RIVUS a Sergi Mingote

Edicions locals