Honestedat en la comunicació institucional

L'opinió dels lectors

Quan parlem de Mollet del Vallès podem dir amb orgull, i sense por d'equivocar-nos, que és una de les ciutats de la comarca amb les taxes de participació ciutadana activa més elevades. Participació que en alguns casos es fa de manera individual i d'altres col·lectivament, ja sigui a través d'entitats, associacions de veïns i grups d'interès.

Hi ha diferents maneres de traslladar les nostres inquietuds, millores, desacords i fins i tot col·laboració a la nostra administració més propera, en el nostre cas l'Ajuntament de Mollet, i així és com ho fem, algunes plataformes des de fa molt de temps i altres més recentment.

Totes i cadascuna d'elles treballen, des del seu camp i de manera altruista, perquè la nostra ciutat millori, perquè la nostra ciutat creixi i els nostres veïns se sentin orgullosos d'ella. Pensem que és important destacar que la gran majoria dels membres d'aquestes plataformes estudien, treballen i dediquen gran part del seu temps lliure a intentar millorar Mollet, ningú ens ho ha demanat, però ens encanta fer-ho.
Aquests són els motius pels quals no estem d'acord amb les notes de premsa de l'Ajuntament de Mollet quan comuniquen a la ciutadania una millora a la ciutat, millores que moltes vegades han estat gràcies a la col·laboració d'aquestes Plataformes Socials i que, al nostre parer, no són honestes, no reflecteixen el treball previ i posterior seguiment de les propostes realitzades.  

Aquestes notes de premsa sempre posen l'accent en el gran treball de l'Ajuntament de Mollet en les millores en la sanitat, mobilitat, benestar animal, parcs i jardins, urbanisme i altres àmbits, però mai esmenten el nom de la plataforma que ha col·laborat i ha plantat la llavor perquè es produeixin aquestes millores.

Pensem que és un exercici de transparència i alhora demostrarien que el nostre Ajuntament accepta la col·laboració ciutadana.  De la forma en què es comunica actualment, les notes de premsa estan menyspreant el treball de grups de veïns i veïnes que han proposat una millora per a la seva ciutat i que al final s'ha acabat duent a terme.  

A les xarxes socials trobem a faltar esmentar els treballadors de les brigades, al cap i a la fi, són ells els que realitzen la tasca quan "Mollet no s'atura".  
Per aquest motiu, demanem als responsables del nostre Ajuntament que tinguin en compte les nostres propostes i peticions per tal de tenir una comunicació més transparent amb els nostres veïns i veïnes. 

 

Comunicat conjunt de l'AV de Santa Rosa, la Plataforma en defensa de la sanitat pública Baix Vallès, Mollet Pedala, Mollet amb Cuba, Mollet Respira, La República casal popular, la Federació d'AV de Mollet i Mollet Opina

 

Edicions locals