25-N lluitem contra la violència masclista

Advocada i membre de Comunistes de Catalunya i EUiA Mollet

El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona se celebra anualment el 25 de novembre per a denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació. La Llei orgànica 1/2004 defineix la violència de gènere com aquella que "com a manifestació de la discriminació, la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones, s'exerceix sobre aquestes per part dels qui siguin o hagin estat els seus cònjuges o dels qui estiguin o hagin estat lligats a elles per relacions similars d'afectivitat, fins i tot sense convivència", i "comprèn tot acte de violència física i psicològica, incloses les agressions a la llibertat sexual, les amenaces, les coaccions o la privació arbitrària de llibertat." Aquest és un fragment de què diu la llei, ara també considerem víctimes de violència masclista les víctimes de violació i també de la violència vicaria.
No sols hi ha violència amb maltractament, sinó que, a més a més, les dones pateixen la bretxa salarial, les violacions i la humiliació per part del patriarcat des de temps immemorials.
També hi ha altres formes de violència de gènere, com és l'explotació sexual, la tracta, l'ablació, la pobresa, etc. Des de principi d'any han estat assassinades 37 dones. Per les seves parelles o exparelles 1.118 des de l'1 de gener 2003 fins al dia d'avui. Aquestes dones tenen nom i cognom les últimes es deien Pamela, Erika, Maria Isabel, Mònica, Zuita. És un drama seguir amb aquesta barbàrie, hem de dir ja n'hi ha prou. Menys lamentar-se i més actuar, contra la violència masclista, amb protecció, ajudes econòmiques, socials i de seguretat per a totes les dones que pateixen aquesta situació d'indefensió. Les administracions i la ciutadania ha d'implicar-se encara més per a revertir aquesta situació. El 25N ni una més ni una menys. Visca la lluita Feminista.

Edicions locals