Decisions compartides

L'opinió dels lectors

Fa pocs dies hem conegut, a través d’un comunicat fet públic, que l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume s’ha desvinculat de l’organització de la Cavalcada dels Reis d’Orient 2022 i ho ha fet després de no arribar a un acord amb l’Ajuntament de Parets.

La gent del cau sí que ha participat en el recorregut de la cavalcada i ho ha fet com una entitat més, com també Rodola, Ara Sarau o bé els Diables.

Certament que l’Agrupament Escola i Guia Sant Jaume es planti i es negui a liderar l’organització de la cavalcada de Reis, a pocs dies de la seva celebració, no és una bona notícia.

La gent del cau havia organitzat la cavalcada paretana des del 1967, fa quasi 55 anys, però ja des del 1965 i juntament amb els Patrullers i el grup Les Branques, de la Parròquia de Sant Esteve, van començar a fer les carrosses dels Reis d'Orient.

Casualitat o no, l’absència de l’agrupament s’ha traduït en una de les cavalcades menys lluïdes que ha tingut Parets en els darrers anys.

Ha estat una cavalcada on ha faltat brillantor, il·lusió i on hem pogut comprovar com les carrosses dels tres reis d’Orient estan obsoletes i que   cal una inversió municipal per afrontar la seva renovació, en la mateixa línia que el Govern Plural va fer l’any passat amb l’adquisició de nous remolcs de propietat municipal.

Des d’Ara Parets ERC pensem que cal posar en valor tota la feina feta durant tants anys per l’Agrupament Escolta, un reconeixement al bon treball dels i les caps, els pares i mares, i els nens i nenes que sempre amb bona voluntat havien col·laborat en aquesta activitat festiva.

En l’organització d’una cavalcada com la nostra cal que les decisions siguin compartides i més amb l’entitat que durant tants anys ha liderat l’organització.

Cal recuperar l’esperit de l’entesa del pacte, que el 1998 van signar l’exalcalde Joan Seguer amb Joan Ferré, acord que va permetre la cessió d’ús de la masia de Can Jornet als escoltes paretans. Resultat del diàleg entre les dues parts i d’un mutu reconeixement.

Aquesta sensibilitat també es va reflectir en la signatura de la renovació de l’acord, que el Govern Plural va tirar endavant el setembre de 2019.

Pensem que hi ha temps per reconduir la situació i que els polítics hem de contribuir a donar un major protagonisme a les entitats, a escoltar-les i a tenir-les més en compte.

De vegades a alguns se’ls oblida que hem estat escollits per servir als paretans i les paretanes i no pas a governar a base de decrets i imposicions.

Grup municipal d'Ara Parets ERC

 

Edicions locals