Orgull de Mollet: Jordi Solé Tura, Josep Maria Pou, Anna Bosch

És un honor que la Biblioteca i el Teatre Municipal a partir d’ara portin el nom de dos molletans il·lustres com són Jordi Solé Tura i Josep Maria Pou i que la propera plaça de Can Fàbregas porti el nom de qui fou la primera alcaldessa de la democràcia, Anna Bosch.

En Jordi Solé, el Josep Maria Pou i l’Anna Bosch són tres noms propis de la ciutat de Mollet que han deixat empremta. Tres persones que sempre han portat amb orgull el nom de Mollet arreu i que han deixat un gran llegat a la ciutat.

Cadascun dels noms té una relació molt directa amb els espais que a partir d’ara portaran els seus noms: Jordi Solé Tura, pare de la Constitució i ministre de Cultura, va ser un amant dels llibres, escriptor, traductor i docent. Que la nostra biblioteca porti el seu nom i passi a dir-se  Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura és un fet que ens honora a tots i a totes.   

Josep Maria Pou, actor i director reconegut llargament premiat al llarg de la seva dilatada carrera, omple escenaris amb la seva profunda i meravellosa veu allà on va. El teatre on  ell tantes vegades ha actuat a partir d’ara portarà el seu nom i es dirà Teatre de Can Gomà- Josep Maria Pou.

I l’Anna Bosch, primera alcaldessa de la democràcia de Mollet qui va posar els fonaments del Mollet d’avui, donarà nom a una plaça situada entre dos espais que també li donen més força a la proposta i és que estarà situada entre la plaça 8 de març (Dia Internacional de la Dona) i el Museu Abelló, reconvertit en un espai cultural de referència que durant la dictadura franquista va ser un espai de represàlia. Una plaça que donarà la benvinguda a les persones que arriben a la ciutat per l'estació de Mollet-Sant Fost i en la que hi haurà molta zona verda, espais d’esbarjo i zones de descans.

Jo he tingut la sort de conèixer a tots tres personalment. He compartit amb tots tres records, anècdotes i moments inoblidables. Són tres grans persones que amb els seus actes i trajectòries mereixen aquest reconeixement per part de la seva ciutat i, alhora, és un orgull per la ciutat que aquests tres espais puguin portar els seus noms.

Estic molt content que s’hagi recordat i posat en valor el llegat d’aquestes tres figures molletanes tan importants per la ciutat i arreu. I vull agrair als grups municipals el consens perquè la proposta s’hagi aprovat per unanimitat.

 

Edicions locals