Solidaritat amb Ucraïna

Candidata a l'Alcaldia de Junts per Catalunya a Mollet del Vallès

Ja fa més d'un mes que va esclatar la guerra d'Ucraïna, que les tropes russes van entrar al seu país veí carregats de tancs, trets i míssils enfrontant-se a tota la societat civil i militar. Mares, nens, nenes, avis i àvies, gent amb problemes de mobilitat, ucraïnesos, ucraïneses, joves d'altres indrets del món... fugien cap a les fronteres. I a Mollet, un grup d'ucraïnesos i ucraïneses s'organitzaven amb coratge, un nus a l'estómac, força, com si fossin al seu país, per lluitar per la seva terra. Disposats, no ho vàrem dubtar ni un segon, col·laboració immediata, converses de veu trencades per l'horror, amb un no res ens vàrem organitzar. Per aquesta, i moltes altres causes hi som.

Comunicació ràpida a les xarxes, permisos i ja érem al carrer recollint roba d'abrigar, medicaments, menjar, mantes... tot encaixat, mentre un rètol en català deia què hi havia a la caixa, un altre ho traduïa a l'ucraïnès, mentre un tancava les caixes amb cinta d'embalatge, altres ateníem a gent emocionada que venia a portar coses, a oferir-se… Quina gran solidaritat de la nostra ciutat. Només el primer dia vàrem omplir tres furgonetes grans i tres de més petites, en un sol matí... Els ucraïnesos, no sabré escriure el nom de tots, n'agraïen constantment a cada viatge la solidaritat de la ciutadania... I vàrem continuar... i continuar...

Respostes de gent de mil cultures diferents, expressant la seva solidaritat amb el poble d'Ucraïna ens va fer repetir divendres rere divendres el punt de recollida solidària per omplir, encara, més furgonetes! Traduïm converses en ucraïnès per a nens i nenes que han arribat fins aquí, compartim sentiments, compartim el coratge de tot un poble que lluita, vivim la solidaritat de tota una ciutat, que és la nostra!

Edicions locals