Governar per transformar el país i la comarca

Secretari nacional de Política Municipal d'ERC i regidor a Mollet

Els darrers anys Esquerra Republicana ha aconseguit situar-se a la centralitat política del país, una realitat que també hem pogut constatar al Vallès Oriental. Com a mostra, els resultats de les eleccions municipals del 2019, que situaven ERC com la primera força del Vallès Oriental en nombre de regidories (155), amb onze representants al Consell Comarcal (els mateixos que el PSC) i un diputat provincial. Uns números que servirien per obtenir l’alcaldia a 17 municipis, de les quals actualment ens en queden 14 (una d’elles era compartida i vam perdre les de Parets i Sant Fost de Campsentelles a través de dues mocions de censura). Malauradament, aquests excel·lents resultats no van servir per acabar governant al Consell Comarcal ni a la Diputació de Barcelona, on la sociovergència es va activar per evitar que la voluntat transformadora del republicanisme municipalista s’acabés posant en pràctica. Un pacte que tenia com a objectiu que res no canviés.

Amb aquest bon punt de partida, i quan queda menys d’un any per a les eleccions municipals, des d’Esquerra Republicana al Vallès Oriental comencem a encarar aquesta nova cita amb les urnes amb la màxima il·lusió, ambició i determinació i amb els objectius ben clars: en primer lloc, consolidar-nos com a la primera força municipalista a la comarca, millorant els resultats de fa ja més de tres anys; revalidar les nostres alcaldies als municipis mitjans, on ERC és tradicionalment molt forta; i continuar penetrant amb força a les zones metropolitanes, amb Mollet i Granollers com a principals reptes. Aquests dos històrics bastions socialistes se’ns presenten ara com una molt bona finestra d’oportunitat –amb el pas al costat de dos alcaldes que han exercit durant gairebé dues dècades un hiperlideratge– i amb dues dones altament qualificades, com la Núria Maynou a Granollers i la Marta Vilaret a Mollet, escollides per encapçalar les seves respectives candidatures republicanes.

Ara bé, la nostra feina no acaba amb les eleccions. Just al contrari, és amb la constitució dels nous consistoris que comença la veritable tasca. Volem guanyar per governar, per transformar la societat des dels valors republicans i per millorar la vida de la ciutadania, des del poble més petit a les grans ciutats metropolitanes. I necessitem fer-ho tant des de l’àmbit municipal com des de les institucions supramunicipals. Ara és l’hora d’Esquerra Republicana. Deixem enrere un model caduc, amb unes zones metropolitanes que donen l’esquena a la resta del país i a l’inrevés, dues realitats territorials contraposades i enfrontades. Ajudeu-nos a fer-ho possible perquè només ho podrem fer entre totes i tots. Guanyarem, governarem i transformarem el Vallès Oriental. Som-hi!

Edicions locals