L'incivisme de les bicicletes i patinets elèctrics

L'opinió dels lectors

Anava jo caminant amb el meu estimat gos per l'avinguda de Rafael Casanova quan un noi d'uns 20 anys, que baixava amb una bicicleta sense casc i per la vorera molt ràpid, va donar un cop al meu gos. Quan toca el gos i l'animal es va posar a bordar, no us penseu que es va aturar a veure què passava, sinó que va dir perdó des de lluny i va marxar a tota velocitat. Afortunadament, l'animal no va patir gaire mal, només l'ensurt.

Jo em pregunto quan acabarem amb tot això dels patins i bicicletes que van per tot arreu sense casc, crec que s'haurien de fer més coses contra aquest incivisme. És veritat que la policia municipal sanciona perquè jo els he vist parar i multar amb 200 euros, però no em sembla suficient.

Crec jo que una solució seria posar una matrícula per identificar a la persona, com es feia fa 40 o 50 anys. Així, l'Ajuntament tindria un ingrés i tots estaríem identificats, jo crec que seria una bona idea.

A tots els que van en patinet elèctric o en bicicleta, us demano que penseu que és molt perillós anar per tot arreu amb aquest incivisme. Penseu una mica, per la carretera i quan el semàfor es posa en vermell ens aturem i no passa res, és com hauria de ser.

Espero que aquest escrit serveixi perquè tothom sigui conscient que no podem anar d'aquesta manera. També els pares d'aquests nois els hi vull dir que, quan els hi compren aquests vehicles, haurien d'anar acompanyats amb el que han de fer quan surtin al carrer, amb autoritat aquí.

Correspongui a l'Ajuntament, a la Generalitat i al Govern de Madrid, vejam si podem fer alguna cosa sobre això. Gràcies.

Jordi Candela Ramos

Edicions locals