100 dies com a alcaldessa de Mollet del Vallès

Alcaldessa de Mollet

Quan em pregunten quina valoració faig dels meus primers 100 dies com a alcaldessa sempre contesto que la valoració l'heu de fer els veïns i veïnes de la ciutat. Jo he viscut aquests dies amb passió i il·lusió. Han estat dies intensos que he viscut molt positivament i en els que he intentat aportar, humilment, el meu punt de vista i manera de ser a l'Alcaldia.

Durant aquests dies m'he dedicat, i així ho continuaré fent, a ampliar el contacte amb vosaltres. Entenc i sento la política municipal com la política de la proximitat, la que posa al centre les persones, escoltant, parlant. Estic segura que només així trobarem solucions i serem capaços de fer realitat totes les propostes que tenim per millorar Mollet.

Trepitjar el carrer, escoltar, explicar i fer tot allò que està a les nostres mans és sense cap dubte la base de la meva manera de fer. El meu principal despatx és el carrer i les places de la ciutat, i és per això que immediatament vaig començar a fer trobades amb veïns i veïnes, associats o no, i també visites als equipaments.

Molts veïns heu trobat a les xarxes socials la manera d'estar en contacte amb mi i de fer-me arribar queixes o propostes. I us he de dir que m'encanta. És un canal molt útil per estar en contacte directe, tot i que de vegades no puc respondre tan de pressa com voldria, i per això us demano mil disculpes. De totes maneres, us animo que em contacteu i que parlem de com veieu la ciutat, què necessita i què creieu que podem fer per millorar-la.
A l'inici vaig dir que una de les prioritats d'aquest govern és posar molt èmfasi a l'espai públic, ja que és la casa de tots i totes. Hem fet moltes actuacions: hem aprovat el que serà el nou contracte de neteja amb més hores i més neteja amb aigua i hem posat dispositius extres de neteja i jardineria durant l'estiu. Però soc conscient que encara ens queda un llarg camí per recórrer.

L'altra qüestió prioritària és l'impuls de la cultura, l'oci i omplir de vida els carrers. Han passat coses noves i molt positives com el festival Mollet Music Week. El consolidarem i treballem per continuar generant programes que omplin de vida Mollet, com va passar amb l'èxit de la Festa Major i la Fira d'Artesans.

També hi ha hagut dies durs, de no dormir, de neguit. Però sé que governar també és afrontar reptes i problemàtiques, com va ser la situació de l'Escola Especial Can Vila. Com a alcaldessa tenia dues opcions: ser espectadora o actuar. Crec, sincerament, que qui ho havia de fer era la Generalitat. No podíem permetre que s'enviés a 70 alumnes a un altre centre. Per convicció vàrem decidir fer costat a la comunitat educativa, famílies i alumnat. La instal·lació dels mòduls només l'entenem com un fet provisional i s'haurà de lluitar per aconseguir un edifici definitiu per a l'escola.

Soc una veïna més. Una veïna que forma part del Mollet optimista però també del Mollet inconformista. De qui pensa que som una gran ciutat, amb molt fet i coses per fer, sí, però amb la convicció que podem obtenir el que ens proposem. Sabem que tenim reptes i que els afrontarem com hem fet sempre, amb insistència i perseverança.
Aquests 100 dies només han estat el començament. El meu compromís és continuar treballant per la ciutat al vostre costat.

 

Alcaldessa de Mollet del Vallès. Va néixer i viu a Mollet del Vallès. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. És treballadora de l'Administració local.

Edicions locals