Prou hipocresia i manipulació de la dreta i l’església més reaccionària contra els drets de les dones

Membre de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès i membre d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

Davant la repressió contra el dret a l’avortament als EUA i arreu del món, Esquerra Unida i Alternativa de Mollet ens vam adherir a la convocatòria internacional en defensa del dret al propi cos per al pròxim 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament.
En moltes parts del món s'estan portant a terme decisions polítiques que menyscaben el dret a avortar lliurement, especialment hi ha retrocessos en aquest dret als EUA davant l'ofensiva conservadora i de la ultradreta governant en molts estats.

Des del nostre espai polític sempre hem defensat aquest dret, que no és obligatori sinó opcional. L’avortament ha de ser un dret i no un delicte. Per això, donem suport a la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït i estem en contra de la seva repressió i a favor que es reconegui el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i s'inclogui com una prestació sanitària normalitzada, amb regulació de l'objecció de consciència del personal sanitari i que se'ls hi doni formació professional en aquesta matèria.
El masclisme es manifesta de moltes maneres i impedir aquest dret n’és un més i molt greu perquè per molt que li neguis a una dona avortar, no ho deixarà de fer, i, en canvi, el que provoca és que ho farà en condicions clandestines, sense garanties sanitàries.

També volem aprofitar aquest escrit per a denunciar la gestació subrogada, que en països com a Ucraïna tracten a les dones com a animals de granges paridores. Moltes d’elles ho fan per sobreviure perquè es troben al llindar de la pobresa. En la maternitat subrogada s’explota el cos de la dona i es converteixen els nadons en un producte. Tot i haver un moviment a favor de legislar aquesta pràctica, l’altruisme i la generositat de les dones gestants no evita la mercantilització, el tràfic i les granges de dones comprant embarassos a la carta. En tot cas, el patriarcat sempre posa a debat el cos de les dones per la seva capacitat reproductora i no pel dret de les dones com a ciutadanes de ple dret.

D'altra banda, condemnem l'assassinat a l’Iran d'una dona per no portar el hiyab ben posat. El hiyab és un vel que cobreix el cap i el pit que les dones musulmanes que usen en presència de persones que no siguin de la família immediata. A més, en sentit més ampli, el hiyab és un codi de vestimenta femenina islàmica que estableix que s'ha de cobrir la major part del cos i que a la pràctica es manifesta amb diferents tipus de peces, segons zones i èpoques com un símbol de modèstia i privadesa.                                                                                                                         

Aquesta mort s'emmarca enmig de creixents denúncies d'actes repressius de la policia de la moral iraniana contra les dones. Conegudes també com a "Patrulles d'orientació", recorren els carrers per "vetllar" que totes les dones compleixen els preceptes marcats arran de la revolució islàmica de 1979.                                                                    

Nosaltres defensem que el règim dels aiatol·làs han de propiciar la lliure voluntat de les dones de portar el vel o no. Per això saludem l'incipient moviment contra aquesta obligació.
Per últim, instem a l'Ajuntament de Mollet, una vegada més, que doni suport a aquests moviments, perquè per a això diem que Mollet és una ciutat feminista i antipatriarcal.

Edicions locals