Un espai jove!

Regidora de Mollet en Comú i candidata del Vallès Oriental d'En Comú Podem

Des que La Nau va tancar ara ja no recordo ni quants anys fa, i la República (al barri de l’estació de França) va deixar de tenir un espai i una persona professional que acompanyava joves, a Mollet ja no hi ha local per a gent jove. Vull dir en exclusivitat. No n’hi ha.

Existeix l’Era, que des de fa molts anys acull diverses entitats com l’esplai Tuareg, Castellers, Gegants, Diables i moltes més, a banda d’un punt d’informació i algun servei per a joves.

Però Mollet, amb 51.000 habitants, es mereix i necessita aquest ateneu, espai, seu, local, com li vulguem dir. Un lloc de referència on poder desenvolupar inquietuds, plantejar dubtes, rebre informació, i crear. Crear, compartir, fer xarxa, sentir-se tribu. Un lloc de trobada per a ser escoltat i escoltada, per a participar, per trobar respostes, per obtenir recursos, suport i ajut, i per donar oportunitats.
Un element fonamental per a Mollet en Comú són les polítiques de joventut. I des de fa anys a Mollet hi ha un gran buit i ha quedat enrere. S’ha de fer un salt endavant i cap amunt. Han d’abastar diferents dimensions. Han d’arribar a tots i totes.

Plantegem un ampli equip de professionals multidisciplinari, que puguin acompanyar en temes d’estudis, de feina, de salut mental, sexualitat, d’habitatge, de creixement personal, de lleure, d’oci... i molts més. En definitiva, en desenvolupar-se.

Mentre es planteja construir i construir, crec que hem de recuperar. Recuperar espais en desús, ocupar l’espai públic, i obrir nous espais.

És necessari un espai de referència per al jovent de Mollet. On hi hagi serveis exclusius per a ells i elles, i també que sigui un entorn segur, de respecte, de confiança, i confident.

Un equipament del jovent i per al jovent, perquè se’l facin seu, perquè es pugui autogestionar. I també perquè es puguin treballar tots els aspectes d’aquesta franja d’edat (12-30) i en un moment vital tan important. Aspectes com la salut, el treball, la sexualitat, el sentit crític, formació, i molts d’altres, també l’oci.

Un lloc de creació i expressió cultural i social, que transformi la vida juvenil, i que millori la realitat actual.

Treballarem perquè sigui una realitat.
 

Edicions locals