La biblioteca de Can Mulà canvia de nom

Responsable de política municipal de Junts Mollet

El servei de biblioteca és una peça angular de la política cultural d’una ciutat. Avui, arreu, aquests serveis s’estan redimensionant per millorar les complementarietats entre l’educació i la cultura. Mentrestant, a Mollet el govern del PSC ha decidit canviar el nom de la biblioteca i posar-li Biblioteca Can Mulà – Jordi Solé Tura. Un bon nom per una mala opció.

La Biblioteca Can Mulà – Jordi Solé Tura està molt per sota del que defineixen els estàndards d’aquests serveis, per una ciutat de 50.000 habitants, ja que disposa de només 933 m² de superfície útil, 1.010 m² de superfície construïda, quan aquests estàndards són de 2.550 m² de superfície útil, 3.315 m² de superfície construïda.

La Biblioteca Can Mulà - Jordi Solé Tura es queda força petita per oferir un bon servei a la ciutadania de Mollet.

De fet, l’any 2010, al número 152 del butlletí municipal 4 cantons, el govern del PSC anunciava la construcció d’una nova biblioteca. Un espai de més de 3.000 m², 3 plantes, 46 punts de consulta en línia i 350 punts de lectura. Una infraestructura municipal moderna, sostenible i equipada amb les darreres tecnologies. Un equipament que mai va ser. Era una bona oportunitat per a la Biblioteca Jordi Solé Tura, i 12 anys després, ha esdevingut un projecte oblidat i una oportunitat perduda per la política cultural de la ciutat.

Les biblioteques estan esdevenint equipaments culturals de primer ordre, que ens obren les portes a la informació i el coneixement: aprenem, descobrim, coneixem i compartim aquest coneixement. Desperten el nostre pensament crític i juguen un paper clau en el desenvolupament personal. Promouen la igualtat d’oportunitats. Són molt més que un espai de lectura.

A Junts Mollet creiem en la cultura i no farem una política cultural d’aparador. Creiem en el paper cabdal que una nova biblioteca ha de tenir per atendre les necessitats culturals i educatives de la ciutat, perquè ens ha de permetre contribuir a garantir la convivència, els drets i la seguretat de tothom. Afavorir la participació de la gent, perquè en aquests equipaments han de passar coses. Facilitar l’aprenentatge lingüístic per afavorir el desenvolupament social i personal. Disposar d’espais que generin la interacció de les arts escèniques i musicals, que permetin la vertebració de projectes socials, comunitaris i per descomptat culturals.

La gent de Mollet mereix aquest equipament, perquè cal fer i estendre la política cultural a tothom i Junts Mollet treballa per fer-lo possible.

Edicions locals