Un nou sopar solidari de Mollet amb Cuba

L'opinió dels lectors

Després de tres anys difícils per la Covid, l'11 de novembre ens tornarem a trobar les amigues i amics de Mollet amb Cuba en el 13è Sopar Solidari. Cuba travessa moments molt difícils, després de les conseqüències produïdes per la Covid-19, amb una ofensiva descarada de l'imperialisme dels Estats Units amb ingerències sobre el procés revolucionari cubà, amb més i més Bloqueig, que dura ja més de 60 anys, incloent-hi les 243 mesures de la darrera administració Trump i que Biden ha deixat intactes, inclús dins la greu pandèmia de la Covid-19, en un intent de fer descarrilar les aspiracions socialistes i humanistes de la Revolució, impedint el desenvolupament normal d'una societat lliure i sobirana.
Assenyalem també les terribles conseqüències de diferents desastres com l’incendi de l’Hotel Saratoga, l’incendi de la base de Supertanqueros a Matanzas, que ha cremat totes les reserves de cru nacional, i aquests dies l’huracà Ian, etc.
- Denunciem també la inclusió de Cuba, per part dels EUA, com a país patrocinador del terrorisme, perquè a banda que és una gran falsedat, limita al país a fer negocis i intercanvis en l'àmbit internacional.
- Denunciem la permanència de la base militar il·legal dels EUA a Guantánamo i reclamem la devolució del territori ocupat pels EUA a Cuba.
Paral·lelament a totes aquestes dificultats, Cuba en aquests darrers anys a aprovat per referèndum, quasi per unanimitat de la seva població, una nova Constitució, ha descobert una vacuna pròpia contra la Covid-19, no ha deixat desemparat a cap cubana i cubà, ha continuat enviant brigades mèdiques a molts països del món que necessitaven els seus serveis, alguns, països desenvolupats com Itàlia o Andorra, entre altres. Recentment, ha aprovat, després d'un gran debat nacional, també amb referèndum (es van fer fins a 25 redactats amb les diferents modificacions). Un nou codi de família que garanteix per llei els drets sexuals, de parella i reproductius entre altres drets. Continua duent a terme la investigació en camps com la biofarmàcia i altres branques relacionades amb la millora de la salut i el medi ambient. I per damunt de tot, continua donant al món una lliçó de resistència, justícia social i solidaritat.
Nosaltres els amics de Catalunya i en concret de Mollet amb Cuba els volem acompanyar en aquesta lluita contra el genocida Bloqueig dels EUA, esperant que es compleixi la resolució de l'Assemblea General de l'ONU que ha demanat per trentena vegada consecutiva la fi d’aquest bloqueig. Continuem acompanyant Cuba amb la nostra solidaritat material. En els últims tres anys hem col·laborat amb l’enviament de diners i xeringuilles per poder administrar la vacuna de la Covid-19, compra de respiradors i diferents contenidors amb material sanitari que serveixen per fer més suportable les dificultats. Aquest any enviem onze cadires de rodes noves al Centro de Adulto Mayor Bernarda del Toro del Municipi de San Miguel del Padrón.

Mollet amb Cuba

Edicions locals