Ara, Mollet necessita que hi hagi un canvi, no un recanvi

Responsable de Seccions de Barris d'Ara Mollet ERC, sindicalista d'UGT i membre del Fòrum Sindical d'ERC

Les eleccions suposen "el poder del poble, pel poble i per al poble", per aquesta raó tots els partits polítics fem campanya per convèncer l'electorat. Però no tots podem fer-ho en igualtat d'oportunitats perquè alguns poden utilitzar les institucions per obtenir beneficis electorals. Que un ajuntament faci moltes obres i activitats els mesos anteriors a les eleccions no és il·legal, però és ètic? Quan un municipi té un deute molt elevat té sentit gastar centenars de milers d'euros en actes efímers buscant cops d'efecte per electoralisme?
Un recanvi no és un canvi, canviar una persona per una altra amb el mateix projecte és un recanvi, només és un canvi estètic, pot millorar l'aparença, però es manté el mateix fons, un projecte esgotat que pretén aparentar dinamisme gastant diners. Mollet necessita un canvi de veritat. Si democràcia vol dir alternança, la nostra ciutat no és, certament, un model.

La gestió de la vida de les persones és massa complexa perquè una única visió sigui la veritat absoluta durant molt de temps i amb eficàcia. El règim polític que no té alternança està condemnat a perpetuar també els vicis que el mateix poder polític genera. Els partits polítics que estan molts anys en el poder poden bloquejar l'empatia, escoltar solament a qui els dona la raó i formar cercles de confort, conveniència i d'amistat. En l'esfera pública, l'amiguisme i el nepotisme també poden soscavar el bé comú. Si algú obté un lloc a causa de les connexions en lloc de les millors qualificacions i experiència, aquesta persona pot servir menys a la comunitat.

El poder que comporta el lideratge pot ser tan temptador que hi ha líders que s'aferren al poder quan el veritable propòsit del lideratge és compartir el poder.  
Actualment, la política és molt complicada, intervenen partits polítics, experts, mediadors, associacions, ONG, etc. Tenim moltes identitats diferents. I el "ciutadà mitjà" no existeix, en el sentit que tots som diferents i tenim necessitats diferents. I les identitats tenen diferents formes d'expressió i requereixen diferents solucions. És com una ciutat; hi ha molts mons dins d'ella: necessites organització urbanística, medi ambient, policia, escoles, etc.
Amb tot això vull dir que el que cal fer és col·laborar i buscar solucions concretes a  problemes concrets, la nostra societat necessita que treballem en sentit positiu i no negatiu.

La política requereix valors, però en el món d'avui molta gent té la percepció que hi ha una deshumanització de la política. La qüestió de restablir el vincle entre la política i l'ètica és en gran manera una qüestió de continuïtat i futur del desenvolupament social, per això a Mollet cal un canvi que regeneri i dinamitzi la política local per a proporcionar a la ciutat l'impuls que necessita.

 

Edicions locals