El 28 de maig, queda't a casa

L'opinió dels lectors

Queda't a casa i que votin els de sempre.Queda't a casa i que decideixin per tu.

Queda't a casa i queixa't des del sofà.

Queda't a casa i gaudeix de com ho ensorren tot. 

Queda't a casa i deixa que governi l'opció que menys t'agrada.

Queda't a casa i hauran aconseguit el seu objectiu. 

 

Estàs emprenyat. Ho sé. Tots els polítics són iguals. Cap partit et representa. Estàs fart de tanta corrupció i mentides. Creus que el teu vot serveix només per revalidar el contracte social i perpetuar el funcionament d'aquest sistema que tan poc t'agrada. Consideres que la teva tria no canviarà res. Prefereixes quedar-te a casa. És totalment comprensible, tots ens hem sentit així alguna vegada: aquella barreja entre impotència i indiferència és sovint inevitable.

Però és innegable que l'eina més poderosa que tenim -malgrat imperfecta- és la democràcia. És allò per què tant van lluitar els nostres avantpassats, per què tanta gent perd la vida avui i arreu. És el mecanisme que tenim per fer-nos valer. És la via que tenim per iniciar petits canvis que puguin transformar-ho tot. Aprofitem-la.

Vota aquell partit que més encaixi amb els teus ideals. Si no n'hi ha cap, presenta una alternativa el 2027 i vota enguany aquell partit que més oposició faci als regidors que et fan treure de polleguera. Vota segons el criteri que consideris, però vota. És important que participis de la política: és l'únic que ens queda i és el que tindrà un impacte directe en el teu dia a dia. Tot vot té la seva conseqüència i influeix. Fes sentir la teva veu. Evita que governin aquells que t'han fet desconfiar i desarrelar-te de la política; recorda que ells sí que aniran a votar.

Vota per aquells que ja no hi són, pels que lluiten per aconseguir el dret a vot. Vota pels teus ideals. Vota per ells. Vota per tu. Un vot potser no canvia res. Un conjunt de vots pot canviar-ho tot.

 Andrea Castillo / Mollet del Vallès

Edicions locals